Fiş kopyaları elektronik ortamda saklanacak
EKONOMİ SERVİSİ
Yazarkasa sektöründe 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Profilo Edata firmasının geliştirdiği sistemle, fişlerin kopyaları artık elektronik ortamda saklanabilecek. Profilo Edata Murahhas Azası Farzad Kuchani, yazarkasa kullanıcılarının yazdıkları fişlerin kopyalarını 5 yıl boyunca saklamak zorunda olduğunu, bu durumun özellikle satışların yoğun olduğu işletmelerde zorluk yarattığına dikkat çekti.
Kuchani şöyle konuştu: "Tasarladığımız bu sistemle, yaklaşık 15 rulo kâğıt tek bir ünitede saklanabilecek. Böylece yerden tasarruf edilirken, kâğıt tüketiminde azalma olacak ve çevresel faktörlerin etkileri ortadan kalkacak."
E- kayıt ünitesinin dolmasına 1000 satır kala uyarı verdiğini belirten Kuchani, gerektiğinde fiş okumaların yazarkasa ve bilgisayarlar üzerinden yapılabileceğini de belirtti.

Cafe
