Eğitim 2015 Ehliyet Sınav Tarihleri ve Başvuru İşlemleri

2015 Ehliyet Sınav Tarihleri ve Başvuru İşlemleri

09.03.2015 - 11:05 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ehliyet sınavları 2015 yılı için ilk sınav 10 Ocak'ta yapıldı. Yayınlanan takvime göre ikinci sınav 21 Mart 2015 Cumartesi günün denk geliyor. Başvurular hakkında bilgi almak ve bir sonraki ehliyet sınav tarihini öğrenmek için haberimizdeki bilgileri okumanız yeterli olacaktır. İşte 2015 ehliyet sınav tarihleri ve başvuru işlemleri...

2015 Ehliyet Sınav Tarihleri ve Başvuru İşlemleri

Ehliyet sınavı bir yıl içerisinde çeşitli periyotlarda yapılmaktadır. 2 ayda bir yapılan ehliyet sınavında bu ara süreçte eğitimler sürdürülmektedir. Kişiler ehliyet için başvuru yaptıktan sonra bir ehliyet kursuna yazılmaları gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından derslere gidilerek ehliyet için gerekli eğitimler alınmaktadır. Trafik, sağlık ve aracın aksamları ile ilgili alınan eğitimler ile trafikte karşılaşılan sorunlara karşı sürücüler hazır hale gelmektedir.

Ehliyet sınav sonuçlarına ve ehliyet sınav sorularına hakkında bilgileri habermizde bulabilirsiniz. Ayrıca ehliyet sınav tarihlerini ve periyotları için detayları inceleyiniz.



EHLİYET SINAV SONUÇLARI


2015 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ VE TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in duyurusuna göre bu yıl içinde 6 ehliyet sınavı (MTSKS) gerçekleşecek. Ehliyet sınavı sonuçları ise sınav yapıldığı tarihten 10 gün sonra açıklanacak. Ehliyet sınavı takvimine göre 2015'in ilk sınavı 10 Ocak'ta yapıldı. Yeni sınav 21 Mart'ta yapılacak...

Haberin Devamı
  • 2015-MTSKS-1 Ehliyet Sınavı = 10 Ocak 2015 Cumartesi
  • 2015-MTSKS-2 Ehliyet Sınavı = 21 Mart 2015 Cumartesi
  • 2015-MTSKS-3 Ehliyet Sınavı = 27 Haziran 2015 Cumartesi
  • 2015-MTSKS-4 Ehliyet Sınavı = 22 Ağustos 2015 Cumartesi
  • 2015-MTSKS-5 Ehliyet Sınavı = 10 Ekim 2015 Cumartesi
  • 2015-MTSKS-6 Ehliyet Sınavı = 12 Aralık 2015 Cumartesi


Ehliyet Başvuru

Ehliyet için ehliyet kursları üzerinden başvuru yapılmalıdır. Bu başvuruda, başvuru yapan kişilere tüm detaylar verildiği için tüm işlemlerin ne zaman yapılması gerektiği belirtilmektedir. Bu bakımdan kişiler de zamanında başvuru ve ödemelerini yapabilmektedir. Ehliyet konusunda ödemelerini aksatan kişilerin bu konuda sıkıntı yaşaması muhtemeldir. Bu bakımdan tüm işlemlerin zamanında yapılması gerekmektedir. Ehliyet sınavı farklı tür belgeler için aynı anda yapılmaktadır. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H türü ehliyetler için yapılan sınavlar için kişiler hangi aracı kullanmak istiyorsa, o ehliyet için başvuru yapılabilir.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

En son 10.01.2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavının bir sonraki tarihi Mart ayındadır. 2 ay arayla yılda 6 defa yapılan ehliyet sınavı için kesin tarih önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır. Ehliyet ile ilgili tüm bu bilgileri öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın motorlu taşıtlar sınavı adı altında oluşturduğu sayfayı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bu sayede ehliyet sınavı, ehliyet sınav sonuçları gibi tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Ehliyet Sınav Sonuçları

Ehliyet sınavına giren ya da hazırlanmak isteyen kişiler, ehliyet sınavları ile ilgili bilgiyi internet üzerinden alabilmektedir. Bugüne kadar yapılan tüm ehliyet sınavlarına ulaşabileceğiniz internet üzerinden aynı şekilde sınav sonuçlarına da ulaşabilirsiniz. Geçmiş döneme dönük olarak yapacağınız sorgulamanın yanında, son yapılan sınavın sonuçlarının açıklanması ile sınav sonucunuzu internet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yazarlar