Eğitim 2015 güz dönemi ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

2015 güz dönemi ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

07.12.2015 - 22:48 | Son Güncellenme:

2015 güz dönemi ALES sonuçları hala açıklanmadı. 22 Kasım’da yapılan sınavın sonuçları merakla bekleniyor. Henüz net bir bilgi olmayan bu konunun ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2015 güz dönemi ALES sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖSYM tarafından 22 Kasım pazar günü gerçekleştirilen ALES sınavına ülke genelinde çok sayıda aday katıldı. Sınavın ardından adaylar için ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu en çok merak edilen soruların başında geliyor. Her yıl ÖSYM tarafından yılda 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı ilkbahar ve güz olarak gerçekleştiriliyor. 2015 Güz dönemi ALES sınavının 22 Kasım pazar günü gerçekleştirilmesinin hemen ardından ALES adayları için sonuç açıklamaları heyecanı başladı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ALES SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Binlerce kişi özellikle sosyal medya üzerinde ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtına dair meraklı bekleyiş gerçekleştiriyor. ÖSYM tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı sonuç açıklamalarının hangi tarihte yapılacağına ilişkin net ve ayrıntılı bir bilgi adaylarla paylaşılmadı. Bu nedenle de ALES adayları, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sınav soruları ve yanıtları ile ALES puan hesaplamalarını yapmaya çalışıyor. Türkiye’de genel olarak yüksek lisans program başvuruları dolayısıyla girilen bir sınav olan ALES yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atanabilmek amacı ile giriliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca doktora eğitimi almak isteyenlerinde girmesi gereken bir sınav olan ALES yıl içerisinde iki kez olmak üzere gerçekleştirilirken, 2015’in son ALES sınavı 22 Kasım pazar günü gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen ALES 2015 sonbahar dönemi sınavına katılan adaylar için şimdilerde ise ALES sınav sonuçları açıklamasının ne zaman olacağı merak ediliyor. ÖSYM günümüz modern teknolojisini en aktif şekilde kullanarak, adayların sınav başvuruları, sınav soru ve sonuç açıklamaları konusunda internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu durum sonuç açıklamalarının da daha hızlı ve daha kısa süreler içerisinde yapılabilmesine imkan verdiğinden son yıllarda ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda en aktif biçimde kullanılıyor. Özellikle de ÖSYM 2015 ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklaması için ilkbahar dönemi ve önceki yılda yapılan sonuç açıklama sürelerinin kıyaslandığında ÖSYM tarafından 3 gün öncesinde açıklamanın yapılacağı tahmin ediliyordu.

Ancak henüz ÖSYM tarafından yapılan bir ALES sınav sonuçları ile ilgili bir açıklama ya da duyuru bulunmuyor. ÖSYM tarafından 22 Kasım pazar günü gerçekleştirilen yılın ikinci ALES sınavı, 2015 güz dönemi ALES sınav sonuçları açıklamaları yine ÖSYM’nin web sayfasında bulunan sonuç ve soru açıklama sayfasından gerçekleştirilecek. Bu nedenle binlerce aday için meraklı bekleyiş ÖSYM’den yapılacak açıklamaya kadar devam edecek. ALES sayısal 1 ve sayısal 2 olmak üzere iki farklı 40’ar sorudan oluşan sayısal testi, sözel bölümünde ise sözel 1 ve sözel 2 olmak üzere iki farklı 40’ar sorudan oluşan sayısal testi ile gerçekleştirilirken 9.30’da başlayarak toplam 150 dakika sürdü.