Eğitim AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman?

AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman?

18.02.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

2016 yılı bahar döneminde yapılacak ders kayıt işlemleri henüz başlamadı. Online olarak yapılabilen AÖF kayıt yenileme işleminin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman

Lise eğitimini tamamlayan öğrenciler eğer öğrenim hayatlarına devam etmek istiyorsa önlerinde üniversite eğitim vardır. Üniversitede okumak isteyen öğrenciler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavlarına girerler. Bu üniversite sınavlarından aldıkları sonuca göre de belli üniversitelerde okumaya hak kazanırlar. Üniversite eğitimini açık öğretim olarak okumak isteyen öğrenciler de olabilir. Açık öğretim fakültesinin normal üniversiteler arasında çok farkı yoktur. Sadece eğitimlerini okula gitmelerine gerek kalmadan açık öğretim olarak öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık öğretim eğitimi almak isteyen öğrenciler açık öğretim fakültesi olan üniversitelere başvuruda bulunmaları gereklidir. Başvuru yaptıktan sonra açık öğretim fakültesinde eğitim göremeye başlayabilirler. Ülkemizde bulunan üniversitelerden 3 tane üniversitenin açık öğretim fakültesi bulunmaktadır. Bu 3 üniversiteden istediğiniz üniversitenin açık öğretim fakültesinde öğrenim görebilirsiniz. Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinden istediğinizi seçerek açık öğretim fakültesinde öğrenim görebiliriniz.

Eğitim ve öğretim döneminin ilk dönemi sona erdikten sonra ikinci dönem başlamak üzeredir. Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler ilk dönemi bitirmiş durumdalardır. Şu an ise ikinci dönem için hazırlık ve kayıt yaptırmaları gereklidir. İlk dönemin final sınavının sonuçları yeni açıklandığı için ikinci dönem kayıt işlemleri daha başlamamıştır. AÖF ikinci dönem kayıt işlemleri 22 şubat tarihinden itibaren başlanacaktır. AÖF kayıt işlemini gerçekleştirmezseniz eğer dönem içinde ders alamazsınız ve dönem sonunda gerçekleştirilen sınavlara giriş yapamazsınız. AÖF kayıt işlemi için yaşadığınız şehirde bulunan açık öğretim bürolarına gitmeniz gereklidir. 22 şubat tarihinden itibaren açık öğretim bürolarına giderek almak istediğiniz dersleri seçebilirsiniz ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt yenileyebilmeniz için ilk olarak yatırmanız gereken harç bedelini yatırmanız gereklidir. Harç ücretinizi banka şubelerinden, bankamatiklerden veya internet üzerinden yatırabilirsiniz. Harç bedelinizi yatırdıktan sonra kayıt yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt yenileme süresi 22 şubat tarihinde başlayıp 4 mart tarihinde sona erecektir. Bu süre içerisinde kayıt işleminizi gerçekleştirmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Kayıt yenileme işlemini açık öğretim fakültelerine giderek gerçekleştirebilirsiniz. İnternetin gelişmesinden sonra internet üzerinden de bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. AÖF kayıt yenileme işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden kayıt yenileme işlemi için internet üzerinden online giriş yapmanız gereklidir. AÖF sistemine giriş yaparak bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt yenileme işlemi de bunların arasındadır. Sisteme giriş yapabilmek için Anadolu Üniversitesinin açık öğretim fakültesinin internet sitesine giriş yapmalısınız. Bu sayfada bulunan öğrenci giriş bölümünden öğrenci numaranızı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer öğrenci numaranızı ve şifrenizi bilmiyor iseniz öğrenci numaranızı ve şifrenizi açık öğretim fakültesi bürolarından veya Milli Eğitim Müdürlüklerinden elde edebilirsiniz. AÖF sistemine giriş yaptıktan sonra AÖF ile tüm işlemlerinizi buradan gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt yenileme, harç durumu, sınav tarihleri ve sınav sonuçları gibi bir çok işleminizi buradan gerçekleştirebilirsiniz.