Eğitim 2016 DGS başvuruları ne zaman sona eriyor?

2016 DGS başvuruları ne zaman sona eriyor?

07.06.2016 - 10:16 | Son Güncellenme:

DGS başvuruları hala devam ederken, DGS başvuru işlemlerini kaçıran adaylar sınava giriş hakkı elde edemeyecekler. Bu nedenle internet üzerinden yapılan DGS başvuru işlemlerini süresi geçmeden gerçekleştirmek oldukça önemlidir.

2016 DGS başvuruları ne zaman sona eriyor

Lise eğitiminin sonuna doğru yaklaşan öğrencilerin ardından yapacak oldukları gelecek programları belirlidir. Yoluna eğitim hayatında devam etmek isteyen adaylar hemen ilk olarak yapacak oldukları işlemlerden biri olan üniversite seçme sınavına katılım sağlamaktır. Lise sınavlarının ardından hayatımızda büyük bir yere ve de aynı zamanda öneme sahip olan bu üniversite seçme sınavlarının sonucunda öğrenciler hem geleceklerini çizerler hem de ileride yapacak oldukları işi belirlerler. Bunun için hayatımızda büyük bir yeri olan üniversite seçme sınavının sonuçları oldukça önemlidir. Lisans ve ön lisans programları kapsamında hizmet alan bu sistemden vatandaşlar kolay bir şekilde yararlanmaktadırlar. Girdikleri sınavlarda elde ettikleri not ortalamalarının yanında bir de öğrenciler tercih edecek oldukları meslekler sonucunda bölümün kaç yıllık olması ile ilişkili olan bu lisans ya da ön lisans programları oldukça önemlidir. Bunun için vatandaşların yapması gereken işlemler oldukça farklıdır.

DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ön lisans programlarının yüksek okullar da öğrenim görme süresi iki yıl olarak belirlenmiştir. Diğer lisans programları ise dört yıllık olarak bir eğitime sahiptir. Ülkemizde her yıl bu sınavlara giren ve de sonucunda çeşitli alanlara meslek gruplarına ayrılan öğrenci sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle öğrencilerin bu dönemlerde yapacak oldukları tercihler oldukça mühimdir. Ancak ikinci yıl tekrar sınava hazırlanmak da oldukça zordur. İkinci yıl hazırlanmak istemeyen öğrenciler ve diğer koşullarda eğitimlerini devam ettirmek isteyen adayların sahip oldukları bu ön lisans programlarının sonucunda adaylar ne zaman isterlerse de gerekli sınavlara girerek kendi programlarını dört yıllık eğitime geçebilirler. Yani her yıl bahar ve güz dönemlerinde yapılan sınavlara katılımda bulunarak öğrenciler iki yıllık eğitimden dört yıllık eğitim diploması alabilirler. Artık daha kolay iş bulabilmek için aldığımız diplomaların donanımlı olması gerekir. Bunun içinde adayların gerçekleştirmeleri gereken işlemlerden biri olan bu sınavlara katılmak ve de beraberinde iyi bir not almaktır.
Yukarıda ki açıklamalarda da belirtmiş olduğumuz gibi bu sınavın adı DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı adı verilen bu sınav bahar dönemi için henüz yapılmamıştır. Ancak DGS başvuruları başlamıştır. 31 Mayıs Salı itibari ile DGS başvuruları internet üzerinden yapılabilir duruma gelmiştir. Sınava katılımda bulunacak olan adaylar DGS başvurularını yapabilmek için gerekeli olan başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. Bunun için de artık öğrencilerin yapmaları gereken işlemler oldukça basittir. DGS başvuruları için vatandaşların tercih edecek oldukları işlem internetten dakikalar içerisinde yapılabilir. DGS başvurularının başlamasının ardından internet üzerinden ÖSYM DGS başvurularını yapan adaylar hemen sınav ücretlerini DGS başvuruları için anlaşmalı oldukları bankaların ATM’leri üzerine yatırabilirler. DGS başvurularını işte bu şekilde oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. DGS başvurularını işte bu kadar kısa bir süre zarfı içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu nedenle en kısa zamanda DGS başvurularını yapmaları onlar için de daha iyi olur.