Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

21.07.2016 - 09:23 | Son Güncellenme:

Sürücü adayları merakla ehliyet sınav tarihlerini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 16 Temmuz günü gerçekleştirilmesi beklenen ehliyet sınavı ertelendi. Peki, 2016 ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak

16 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlan Motorlu Taşıtlar sürücü belgesi sınavı Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı duyuru ile ertelendi. MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yapılan "16.07.2016 tarihinde yapılması planlanan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı ve e-sinav ile 17.07.2016 tarihinde yapılacak Adalet Bakanlığı Sınavı daha sonraki bir tarihte gerçekleştirilmek üzere ertelenmiştir." Ehliyet sınavının MEB tarafından ileriki bir tarihe ertelenmesinden sonra ehliyet sınavının yapılacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

Meb'in resmi internet sitesi üzerinden yapılan "16.07.2016 tarihinde yapılması planlanan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı ve e-sinav ile 17.07.2016 tarihinde yapılacak Adalet Bakanlığı Sınavı daha sonraki bir tarihte gerçekleştirilmek üzere ertelenmiştir." açıklama ile sınav tarihi henüz belli olmayan bir tarihe ertelendi. Ehliyet sınav tarihi ve giriş yerleri ve belgelerini meb'in resmi internet sitesi olan http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php? ya da haberimizin içerisinde bulunan linkten öğrenebilirler. Ehliyet sınavına nerede gireceğim? Kursiyerler, devam ettiği MTSK müdürlüğünün bağlı bulunduğu il sınırları içinde sınava girecektir. Ehliyet sınav giriş yerleri öğrenme, sürücü adayları 16 Temmuz ehliyet sınavına girecekleri sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgelerini kayıtlı oldukları Sürücü Kursundan temin edebileceklerdir.

Haberin Devamı

2016 YILI EHLİYET SINAV TAKVİMİ

14 Mayıs 2016 Ehliyet sınavı

16 Temmuz 2016 Ehliyet sınavı ertelendi

27 Ağustos 2016 Ehliyet sınavı

8 Ekim 2016 Ehliyet sınavı

10 Aralık 2016 Ehliyet sınavı

EHLİYET SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ehliyet sınavına sınav ücretini MTSKS takviminde belirtilen süre içerisinde yatıran ve ehliyet kursuna devam ederek, teorik ders eğitimlerini tamamlayan adaylar başvuru yapabilirler.

EHLİYET SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar 2016 yılında girecekleri her ehliyet sınavı için ayrı ayrı başvuru yapmak zorundadır. Sınava girmek isteyen adayların 60 TL sınav ücretini belirlenen bankalardan birine (Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası) T.C. kimlik numarası ile yatırması gerekmektedir.

Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra mutlaka banka dekontunu veya ATM işlem fişini almalıdır. Bu belgelerin üzerinde kursiyerin adı, soyadı, kimlik numarası ve sınav adı yazmalıdır. Sınav ücretini yatıran adaylar parayı yatırdığına dair olan belgeyi özel Özel MTSK müdürlüğüne teslim ettikten sonra başvurusu aktif hale gelecektir.