Eğitim 2016 İlkbahar ALES sonuçları açıklandı!

2016 İlkbahar ALES sonuçları açıklandı!

26.05.2016 - 09:33 | Son Güncellenme:

ALES sonuçları, 25 Mayıs itibari ile açıklandı. ALES sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar yazımızda yer alan açıklama bölümlerinden yararlanabilirler. ALES sonuçlarına ilişkin daha fazla bilgi haberimizde mevcuttur.

2016 İlkbahar ALES sonuçları açıklandı

Günümüzde küçük yaştan itibaren öğrencilik hayatı sürerek sonunda sağlam, güvenilir ve başarılı birer iş bireyi olmak için kendimizi yetiştiririz. Bu süreçte de bir çok fikir değişikliği bir çok olumsuz koşullarla karşılaşmak mümkündür. Öğrenciler ilköğretim eğitiminin sonunda başlayarak bir çok önemli sınava girerler. İlköğretimden liseye geçiş esnasında gerçekleşen sınavlar, liseden üniversiteye geçiş esnasında gerçekleşen sınavlar ve üniversite hayatından da iş hayatına atılabilmek için gerçekleşen sınavlar bunlardan bir kaçıdır. Bu sınavların yanında yine ciddi öneme sahip olan sınavlardan birisi de ALES sınavıdır. ALES sınavı kapsamında üniversite öğrencileri, sahip olacakları sınav puanları kapsamında akademisyenlik eğitimi için başvuru yapabilirler. Yüksek lisans eğitimi olarak adlandırılan bu eğitim sisteminde öğrenciler üniversitelerde açılan akademisyenlik kadrolarına girebilmek için eğitim almış olurlar. ALES sınavı yılda iki kere gerçekleştirilir. Sonbahar dönemi için ve ilkbahar dönemi için gerçekleştirilen bu sınavda belirlenen barajlar yardımıyla öğrenciler yüksek lisans eğitimine başvuru yapma hakkına sahip olurlar.

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2016 İlkbahar ALES sınavı 8 Mayıs tarihinde yapıldı. Çok sayıda öğrencinin girmiş olduğu sınavın açıklanması merakla beklenmekteydi. ALES sonuçlarının açıklanmasından sorumlu olan kurum ÖSYM’dir. ÖSYM ALES sınavına ait başvuru işlemleri, sınav giriş yerlerinin açıklanması, sınav sorularının açıklanması ve sınav sonuçlarının açıklanması gibi bir çok başlığı bünyesinde barındırır. Bahsettiğimiz üzere bir çok başlık ve ayrıntıda bilgiyi bünyesinde barındıran bu kurum, yükünü hafifletebilmek için bu hizmetlerini resmi internet sitesi üzerinden sağlamaktadır. 8 Mayıs tarihinde gerçekleşen sınavın ALES sonuçları da bu online sistem üzerinden açıklanmıştır. Kuruma ait resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; “sınav sonuçları 25 Mayıs 2016 tarihinde saat 16:15’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.” denilmiştir. ALES sonuçları ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden kişilere ait T.C kimlik numarası ve aday şifresi yardımıyla öğrenilebilmektedir.