Gündem 2016 LYS tercihleri başladı!

2016 LYS tercihleri başladı!

30.07.2016 - 22:45 | Son Güncellenme:

LYS tercihleri başladı. Milyonlarca aday üniversite eğitimi için LYS tercihlerini yapacak. LYS tercihleri ise 2 Ağustos tarihinde sona erecek.

2016 LYS tercihleri başladı

İlkokul eğitiminden bu yana öğrenciler hiç bitmeyen eğitim hayatları vardır. Ortalama yedi yaşında başlayan bu maraton öğrencilerin yirmi, yirmi beş yaşlarına kadar bu sürer. Lise eğitiminden sonra devam eden lisans eğitimi sonucunda yüksek lisans gibi bir eğitim sürecine girerler. Eğitim sistemi sayesinde bizler de kendimizi geliştirerek meslek hayatına ilişkin bilgilerin alınabilmesini sağlarız. Bu nedenle vatandaşların gerekli olan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için öncelikle bazı sınav sistemlerini kullanmaları gerekir. Sınavlara giriş yapılarak bu sınavın daha iyi şartlar altında sonuç alınabilmesi için uzun bir dönem bizler lise hayatında bu üniversite kazanabilmek için uğraşırız.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE BAŞARI SIRALAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar olarak bizler de gerekli olan çeşitli bu aktivitelerden yarar sağlamak hem de geleceğimizi şekillendirmek adına düzenlenen bu üniversite sınavlarına giriş yapmamız gerekir. Ülke genelinde de yapılan bu sınavlardan bizler de ne zaman istersek giriş yapabiliriz. Bu sınava girebilmenin herhangi bir yaş ortalaması ya da sınava girme hakkının sayısı yoktur. Bu nedenle vatandaşların üniversite sınavlarına olan talebinin ardından bizler de gerekli olan koşulları yerine getirdiğimiz takdirde sınava giriş hakkına sahip oluruz. Vatandaşlarında kullanmakta olduğu bu sistem üzerinde bulunan çeşitli avantajlar vardır. Üniversite sınavına giriş yapmayı düşünen adaylar yıl içerisinde gerekli olan tüm giriş işlemlerinin yapması sonucunda bizler bu sınava katılım sağlayabiliriz. Her yıl binlerce hatta milyonlarca öğrencinin başvuru yaptığı bu sınav iki oturum olarak gerçekleştirilir. Bu sınavın yapılmasının ardından iki hafta kadar sonra bu sınav sonuçları açıklanır. Milyonlarca öğrenci adayının girdiği bu sınav sonuçları da Haziran ayının son haftasında sonuç bulur. Sonrasında da adaylar sınav sonucunu öğrenerek geçen yılın üniversite yerleştirme sıralamalarına göre bir sıraya girerek tercih yapmak için beklerler. Her üniversite bölümlerini belirli bir puan da alarak gerçekleştirir. Geçen yol olan sınav sıralamasına uygun olan sıralamayı seçerek adayların bu şekilde üniversite bölüm seçmeye başlarlar.

Haberin Devamı

2015- 2016 üniversite Lisans Yerleştirme Sınavı tercih dönemi 29 Temmuz Cuma günü itibariyle başlamış olur. LYS tercihlerinin başlamasının ardından üniversite tanıtım günleri başlamış ve de adayların seçecek olduğu üniversite ve de bölümleri bu zamana kadar sürüp gelen bazı bilgileri edinmesi gerekir. Bu LYS tercihlerin başlamasının ardından adaylara toplam da otuz tane bölümün üniversite yazma hakkımız vardır. LYS tercihlerin yapılması için adayların öncelikle nereyi istediklerini bilmeleri gerekir. Çünkü LYS tercihlerinin zamanı çok uzun değildir. Adayların LYS tercihlerinin güncel olarak resmi sitelerden takip edilmesi gerekir. İşte bu nedenle LYS tercihleri önemlidir. Adayların tercih etmeyi düşündükleri bu bölümlerin geçen yıl kaçıncı sıralamayla aldıklarına dikkat etmeleri gerekir. Eğer bu sıralama için adayların kendi başarı sıralamasından daha üst sıralamayı ve de daha alt sıralamayı yazmalarsa açıkta kalabilirler. Dolayısıyla vatandaşlar açıkta kalmamak için bu LYS tercihleri hakkında gerekli bilgilendirmeleri dikkate almaları gerekir.

Yazarlar