Eğitim LYS sonuçları bugün açıklanıyor.. LYS sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu..

LYS sonuçları bugün açıklanıyor.. LYS sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu..

10.07.2017 - 14:08 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrenci Haziran ayında girdiği LYS sınavının sonuçlarını bekliyor. ÖSYM 2017 sınav takvimine göre LYS sonuçları bugün ilan edilecek. LYS sonuçlarının saat 23:59´da açıklanması bekleniyor...

LYS sonuçları bugün açıklanıyor.. LYS sonuçlarının açıklanacağı saat belli oldu..

LYS sonuçları, 2017 sınav takvimine göre 11 Temmuz Salı günü ÖSYM tarafından ilan edilecek. 11 Temmuz’da LYS sonuçlarının ilan edilmesinden yaklaşık bir hafta sonra tercih dönemi başlayacak. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile girerek yapabilecekler. Tercihlerin açıklanmasının ardından da üniversiteler için kayıt dönemine girilecek.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

11 Temmuz Salı günü LYS sonuçları ilan edildikten sonra ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak görülebilecek.

LYS puan türlerinin en az bir tanesi 180 puan ve üzerinde olan adaylar, ön lisans programlar için ve lisans programlar için tercih işlemi gerçekleştirebilecekler. Puan türlerinin en az bir tanesinden 180 puanı alamamış olan adaylar, ön lisans programları ve YGS puanları ile öğrenci kabul eden lisans programları için tercih işlemi yapabilecekler.

Baraj puanı olan 180 puanın altında olan adaylar, LYS puanı ile öğrenci kabul eden lisans programlarına başvuru yapamazlar.

Haberin Devamı

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

LYS tercih işlemleri, ÖSYM tarafından belirlenen başvuru süresi içinde yani 18 Temmuz Salı ve 26 Temmuz Çarşamba günleri arasında yapılabilecek. Tercihler, aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile ÖSYM aday işlemleri sistemine girilerek yapılacak. ÖSYM tarafından 24 tercih hakkı sunulan adaylar, tercih süreci içinde tercihleri için değişiklik yapabilecekler. Tercih süresi bittikten sonra ise tercihler için herhangi bir değişiklik işlemi yapılamayacaktır.