Gündem Ramazan Bayramı ne zaman? (Bayram tatili kaç gün sayılacak?)

Ramazan Bayramı ne zaman? (Bayram tatili kaç gün sayılacak?)

24.03.2017 - 08:29 | Son Güncellenme:

Üç Ayların başlamasına kısa bir süre kala 2017 Ramazan bayramı hayacanı sardı. Ramazan bayramı tüm İslam alemi için oldukça büyük önem arz ediyor. Bayramda tatil planı yapmayı düşünen vatandaş Ramazan bayramı kaç gün resmi izin sayılacağınıda merak ediyor.

Ramazan Bayramı ne zaman (Bayram tatili kaç gün sayılacak)

İslamiyet'te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Milyonlarca internet kullanıcısı ramazan ne zaman başlayacak sorusunun cevabını arıyor. Her türlü hayır, rahmet ve bereketi içerisinde barındıran Ramazan ayının bu yılki başlangıç tarihine göre planlarını erteleyecek veya öne çekecek olan vatandaşlar, “2017 Ramazan başlangıcı ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman?” gibi soruları sık sık dile getiriyor. Vatandaşlar, hem bu soru işaretlerinin yanıtını hem de tüm Müslüman alemi için önemli olan diğer günlerin hangi ay ve günlere denk geldiğini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesi üzerinden görüntüleyebiliyor. Diyanet'in sayfası üzerinden yayımladığı dini takvim listesinde üç ayların en kıymetlisi Ramazan’ın başlangıç tarihi de yer alıyor.

Haberin Devamı

2017 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı geçen seneye göre 1,5 hafta daha önce olacak ve 24 Haziran 2017 tarihinde başlayacak. Yine 3 günlük bir sürenin ardından 27 Haziran 2017'de Ramazan Bayramı sonlanacak.

Ramazan Bayramı, Müslümanlar için "onbir ayın sultanı" olarak kabul edilen ve oruç ibadetinin gerçekleştiği Ramazan ayının ardından kutlanmaktadır. Ramazan ayında tutulan oruçların ardından bir ödül gibidir.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

Haberin Devamı

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

Bu hadis-i şerif gösteriyor ki; Ramazan ayında iyi işler yapıp kötülüklerden sakınan mümine cennetin kapıları açılır cehennemin kapıları kapanır. Oruç sayesinde nefsine hakim olup şeytana uymadığı için de, şeytanın eli kolu bağlanmış ve etkisiz hale gelmiş olur.

İnsanın yaşadığı her an, onun için sonsuzluğa açılan bir zaman parçası olmaya namzettir. İdrak ettiğimiz bu Ramazan-ı şerifin, bu anı, içinde saklamadığını kim bilebilir! Ramazan Allah’ın rızasını kazanma kuşağıdır. Ramazanın her öğesi böyle bir kazancı sağlayıcı niteliktedir. Oruçlar, beş vakit namazlar, teravihler, dualar, zikir ve tespihler, iftarlar, sahurlar, fitreler, sadakalar hepsi de birer sevap makinesi gibi işlerler. Uygulayıcılarını ebedi nimet ve mutluluklara eriştirirler.

Yazarlar