Otomobil 2018 yeni Hyundai Kona özellikleri ve fiyatı

2018 yeni Hyundai Kona özellikleri ve fiyatı

22.05.2018 - 11:58 | Son Güncellenme:

Güney Kore merkezli Hyundai SUV serisini büyütmeye devam ediyor. Hyundai; Santa fe, Tucson serisinden sonra yeni Hyundai Kona modeliyle karşımıza çıkıyor. Özellikle sürücüler tarafından Türkiye fiyatı merak edilen yeni Hyundai Kona hakkında her şeyi sizin için hazırladık. İşte yeni Hyundai Kona özellikleri ve fiyatı...

2018 yeni Hyundai Kona özellikleri ve fiyatı

Güney Kore merkezli Hyundai SUV ailesini büyütmeye devam ediyor. Santa fe, Tucson serisinden sonra Hyundai karşımıza yeni Hyundai Kona ile çıkıyor. Ürün gamını zenginleştiren Hyundai Kona, Sante Fe ve Tucson modellerinin yanı sıra, kompakt özellikleri ve pratik yapısıyla öne çıkmayı başarmış durumda. Ayrıca Kona, B-Suv segmentinde yer alarak markanın satışlarına ve imajına katkıda bulunacak. Bunun dışında Hyundai Kona'nın elektrikli bir versiyonu daha olacak.

Haberin Devamı

Hyundai Kona, 2021 yılına kadar pyiasaya sunulacak 30 yeni modelden biri.

İşte yeni Hyundai Kona özellikleri ve fiyatı...

İnce ve çoklu led farlar

Hyundai’nin yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgarayı benimseyen KONA’nın ön yüzü oldukça etkileyici ve güçlü.

Çoklu ön far grubu ve LED gündüz sürüş farları ön bölümdeki görsel etkiyi artırıyor.

Çoklu Ön Far Grubu, zarif ve keskin şekillerle kendinden emin bir duruş sergilerken aynı zamanda araca yenilikçi bir görünüm kazandırıyor.

Tamamen yeni olan KONA’nın tasarımı, sıra dışı ve kaslı hatlardan oluşuyor.

Aracın arka kısmındaki spoylerde yer alan LED arka lambası da görsel olarak tasarıma yardımcı oluyor.

Yeni Kona 4.1 metre uzunluğunda olacak

Yeni Hyundai Kona 4.165 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe (tavan barları dahil) sahip.

Haberin Devamı

Kaslı görüntüsünü 18 inçlik jantlarla destekleyen KONA’nın siyah renk tavanı ve 9 farklı dış renk seçeneği bulunuyor.

İç mekandaysa zarif ve kaliteli bir his veren gösterge paneli dikkat çekiyor. Bu göstergenin üstünde pürüzsüz yüzeyler bulunurken, boyalı parçalar da teknolojik ve konforlu karakteri temsil ediyor.

İki farklı benzinli motor seçeneği ile göz dolduruyor

Hyundai KONA, en son teknoloji ürünü güç aktarma organları ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılıyor.

Başlangıç seviyesinden itibaren KONA’da sunulan motor seçeneklerinde son derece yüksek tork ve mükemmel yakıt verimliliği bulunuyor. 1.0 lt ve 1.6 lt olmak üzere, iki farklı turbo şarjlı benzinli motor, manuel ve çift kavramalı (DCT) şanzımanlarla kombine ediliyor.

Hyundai, 6 ileri manuel şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, serinin en hızlı ve en keyifli versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI motoru da 7 ileri DCT şanzımanla sunuyor.

Hyundai’nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sadece olarak yüksek güçlü 1.6-litre T-GDI versiyonda satışa sunulacak.

Hayalet gösterge ekranı

Hyundai, ilk kez küçük bir segmentte üst düzey konfor vaat eden göz hizası göstergesi (head-up ekranı) donanım listesine dahil ediyor.

Haberin Devamı

Kona'nın yeni ekran görüntüsü ve sürüş bilgileri direkt olarak sürücünün görüş hattına yansıtılıyor. Sınıfının üstünde bir parlaklık değeri sunan bu ekran sekiz inç boyutunda.

En yoğun gün ışığında dahi görünürlüğünden ödün vermeyen bu ekran, aynı zamanda yoldaki uyarı levhalarını ve hız sınırını da ekrana yansıtarak sürücüyü dikkatli olması konusunda uyarıyor.

İç mekanda farklı renk seçenekleri

Kokpitte, vites topuzu çerçevesinde ve koltuklarda da kırmızı veya yeşil renklere yer veriliyor. Ayrıca kırmızı emniyet kemeriyle kırmızı dikişler, limon yeşili emniyet kemeriyle de limon yeşili dikişler kullanılıyor.

Hyundai Kona 9 farklı renkle gelecek

Kona’nın enerjik ve gösterişli 9 farklı renk seçeneği ise isteğe bağlı olarak siyah tavan seçeneğiyle de birleştirilebiliyor. Hyundai KONA’da kullanılan platform ise tamamen yeni ve sadece KONA için özel olarak üretildi.

Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Hyundai KONA, Türkiye’de 3 farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Modelin giriş seviyesi olan 1.0 litre 120 beygirlik T-GDI motor, 6 ileri manuel ve 4×2 çekiş sistemiyle öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sadece Style donanım seviyesiyle satışa sunulan aracın fiyatı 99.900 TL. Daha fazla donanım isteyenler ise 1.6 litrelik T-GDI motoru ve 177 beygirin keyfini bir arada alırken aynı zamanda 7 ileri DCT şanzıman ve 4×4 çekiş sisteminin ayrıcalığını da yaşamış oluyorlar.

Elite donanım seviyesi 130.000 TL’lik bir etikete sahipken güvenlik donanımlarıyla daha da zenginleştirilen Elite Smart ise
139.000 TL’ye satılıyor. Hyundai, KONA’da sunduğu çift renk kombinasyonu (siyah tavan rengi) için de 1.200 TL opsiyon bedeli sunuyor.