Gündem 23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin yanısıra yurt dışında da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Washington’da gerçekleştirilen “Barış ve Dayanışma Yürüyüşü ve Festivali”ne, başkent civarındaki eyaletlerden gelen binlerce Türk katıldı.

23 Nisan coşkusu

Sabah saatlerinde Beyaz Saray’ın arkasında yer Ellipse Parkı’nda bir araya gelen Türkler, Washington Anıtı’nın yanındaki West Potomac Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Parkta kurulan sahnede şarkıcı Kenan Doğulu, coşkulu kalabalığa en sevilen şarkılarını seslendirdi. IMF-Dünya Bankası toplantıları kapsamında Washington’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de 23 Nisan etkinliklerine katılarak Türklerle birlikte yürüdü.

Almanya’da törenler

23 Nisan coşkusu


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Almanya’nın Köln, Berlin ve Bremen kentlerinde de coşkuyla kutlandı. Köln’de, Atatürk Kültür Evi tarafından düzenlenen şenlikte Türk ve Alman ailelerinin çocukları bayramı birlikte kutladı. Halk oyunları ekipleriyle müzik gruplarının sahne aldığı, çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikte 23 Nisan’ın anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, yarışmalar düzenlendi.

Bayram, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğunun bahçesinde de yüzlerce çocuk ve yetişkinin katılımıyla kutlandı. Bir grup çocuğu makamında ağırlayan Başkonsolos Mustafa Çelik’in sembolik olarak makam koltuğuna oturttuğu çocuklar duygularını dile getirdi.

Bremen kentinde de Hannover Başkonsolosluğu himayesinde düzenlenen kutlamalara Hannover Başkonsolosu Banu Malaman’nın yanı sıra bazı Türk kökenli milletvekilleri ile çok sayıda çocuk ve veli katıldı. Çocukların şarkılar söyleyip şiirler okuduğu kutlamalarda sahne gösterileri de yapıldı.

Haberin Devamı

23 Nisan coşkusu


Bayram, Kanada’nın başkenti Ottawa’da da kutlandı. 23 Nisan etkinliği, “Ottawa Dünyayı Ağırlıyor” isimli Kanada’nın 150. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliği programına da alındı. Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson, etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı.

Ottawa’daki Landsdowne Kültür Merkezi’ndeki kutlamalara, Rusya, Çin, Moldova, Azerbaycan, Meksika ve Hindistan’dan gelen çocuklar da geleneksel ve milli kıyafetleriyle katıldı. 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte, Kahramanmaraş dondurmasının sunulduğu reyon büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılanlar ücretsiz dondurma için kuyruğa girdi.