Denizli 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

21.04.2018 - 16:12 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramına Doğru

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Başkan Filiz, mesajında, milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 98. yılını kutladıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, demokrasinin, milli devletin ve ülkenin geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu ifade etti.

TBMM'nin açılış tarihinin millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Filiz, şunları kaydetti:

"Milli iradenin tecelligahı olan TBMM, sadece demokratik hayatın değil aynı zamanda millet olarak topyekun kararlılık ve inançla verdiğimiz destansı İstiklal Mücadelesinin de karargahı olmuştur. Aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilerek ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş bir TBMM, Türkiye Cumhuriyeti'ni lider ülke yapabilecek tek kudrettir. Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet'imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizin ve onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizindir."

Haberin Devamı

Bu güvencenin toplumsal dayanağının çocuklar olduğuna işaret eden Filiz, "Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Bugüne anlam katan çocuklarımızın geleceğe yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır." ifadelerini kullandı.