Amasya 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 11:21 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Günü

AMASYA (AA) - MHP Amasya İl Başkanı Kadir Kutay Samsun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Başkan Samsun, mesajında, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı olan öğretmenlere çok şey borçlu olunduğunun bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmenliğin hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olduğunu aktaran Samsun, şunları kaydetti:

"Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün yaşanan tehlikeyi sezerek ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir’ sözleriyle Türk gençliğine, ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir’ sözleriyle değerli öğretmenlerimize yüksek bir güven tesis etmiştir. Öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisidir. İçinde bulunduğumuz karanlığı aydınlatacak, ihanet saldırılarını durduracak olan orduların başında da hiç kuşkusuz eğitim ordusu gelmektedir."

Haberin Devamı

Öğretmenlik mesleğinin milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunduğunun altını çizen Samsun, "Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız, büyük devlet adamı, Türk milletinin önderi, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü’ kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum." ifadesini kullandı.