Denizli 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

23.11.2017 - 16:48 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Gününe Doğru

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Hasan Karahan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Karahan, mesajında, dünyanın en onurlu mesleklerinden birinin öğretmenlik olduğunu kaydetti.

Karahan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize gösterdikleri özveri ve emekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum."

- Denizli Milletvekili Şahin Tin

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise yayımladığı mesajda, eğitim ve öğretim sisteminin gelişen şartlara uygun olarak her geçen gün daha da milli bir kimlik kazandığını vurguladı.

Tin, "Öğretmenlerimiz, eğitim ve öğretim alanında toplumumuzu ilmek ilmek dokuyan fedakar gönül insanlarıdır." ifadelerini kullandı.

-Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz

Denizli İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da yayımladığı mesajda, öğretmenlik mesleğinin, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleği olduğunu bildirdi.

Oğuz, mesajında şunları kaydetti:

"Ulu Önder Atatürk'ün, ''Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirin'' öğüdü doğrultusunda, mesleğine gönül vermiş, henüz yeni göreve başlamış öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"nü kutlar, emekli olmuş arkadaşlarımıza ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar dilerim. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan, ebediyete intikal etmiş, bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmet anarken, teşkilatımız adına en içten sevgi ve saygılarımı sunarım."

- Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yayımladığı mesajda, öğretmenlik mesleğinin kutsiyet arz ettiğini belirtti.

Zolan, "Öğretmenler, eğittikleri öğrenicileri ile geleceği inşa etme gibi önemli bir görev üstlenmektedir. Öğretmenlik mesleği tarih boyunca en kutsal meslek olarak görülmüş ve her zaman saygıların en büyüğünü hak etmişlerdir" ifadesini kullandı.