Uşak 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

23.11.2017 - 13:40 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Gününe Doğru

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Salim Demir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Demir, öğretmenliğin mesai saatlerinde ifa edilen alelade bir meslekten çok daha geniş anlamlar ifade eden bir meslek olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin geleceğe ışık tuttuğunu anlatan Demir, eğitimin ailede başladığını, sonraki süreçte okullarda şekillendiğini, öğretmenlerin ise eğitimde ana unsur olduğunu vurguladı.

Eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Vali Demir, şunları kaydetti:

"Eğitim kıymetlidir, çünkü kainatın en şereflisi olan insanı, daha ahlaklı, daha düzgün, daha bilgili hale getirmenin gayretidir. Allah’ın bir lütfu olan insan aklının, faydalı bir şekilde kullanılmasının tek yolu eğitimden geçmektedir. İyi bir eğitim, kazandırdığı sayısız ahlaki ve insani değerin yanında bilimsel ve teknolojik kazanımlarıyla da o toplumun modernleşmesini ve refaha ulaşmasını sağlamaktadır. Eğitim, gayretlerin en güzelidir çünkü iyi bir eğitim sonucunda güzel başarılara imza atan ya da kişiliğiyle örnek gösterilen bir çocuk, ailesini, öğretmenlerini, hemşehrilerini ve milletini sevince ve gurura boğar. İşte bu yüzdendir ki ahlaklı ve başarılı bireyler yetişmesi, toplumumuzun huzuru, ülkemizin refahı için eğitime hep birlikte daha çok önem vermeli ve özen göstermeliyiz."

Haberin Devamı

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında son 15 yılda önemli mesafe aldığını aktaran Demir, bütçeden en çok payın eğitime ayrıldığını kaydetti.

Devletin eğitimde gereken gayreti gösterdiğini belirten Demir, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bizlerin de vatandaş olarak öğretmenlerimize destek olmamız, öğrencilerimizle ilgilenmemiz ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını öğrencilerimize aşılamamız gerekir. Öğretmenlerimizin çocuklarımıza şefkatle yaklaşıp, bilginin yanında ahlaki değerleri de özümseteceğine inancım tamdır. Çocuklarımız öğretmenleri rol model almakta, onların söylediklerini önemsemektedir. Öğretmenlerimizin, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin peşinden gidip devletine, milletine ihanet eden hainlerden arınmış olarak, öncelikle vatanına, milletine, devletine bağlı çocuklar yetiştirmelidir."