Ordu 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Günü

ORDU (AA) - Ordu'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından öğrencilerin oluşturduğu orkestra eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Adem Öztürk, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği için büyük bir hizmet aşkı ve fedakarlıkla görev yapan öğretmenlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, koşullar ne olursa olsun görev anlayışından ödün vermeden ülkenin her köşesinde hizmetlerini sürdürdüğünü belirten Öztürk, "Yeni kuşaklar yetiştiren ve yarınlara hazırlayan, geleceğin sağlam temeller üzerinde biçimlenmesine katkıda bulunan öğretmenler, üstlendikleri kutsal görev nedeniyle milletimizin hayatında her zaman özel ve saygın bir yer edinmişlerdir. Öğretmenlik gücünü sevgiden alan dünyanın ne kutsal ve en saygın mesleğidir." dedi.

Haberin Devamı

Emekli Öğretmen Selma Temiz de günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Aday öğretmenlerin yemin töreniyle devam eden programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Programa, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu ile daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.