Gündem 24 saatte ikinci yıkım

24 saatte ikinci yıkım

17.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japonya’da perşembe ve cuma günü meydana gelen depremlerde toplam 42 kişi hayatını kaybetti. Kumamoto bölgesinde halk, son 24 saatte yaşanan iki büyük deprem nedeniyle geceyi sokakta geçirdi

24 saatte ikinci yıkım

Perşembe akşamı güneybatısında meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremle sarsılan Japonya, önceki gece de 7.3 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Depremde en az 32 kişi hayatını kaybederken, perşembe gününden bu yana meydana gelen depremlerde toplam ölü sayısı 42’ye ulaştı.

Yaşanan depremler nedeniyle bölgede ciddi hasarlar meydana gelirken, polis kaynakları, enkaz altında en az 97 kişinin bulunduğunu belirtti.

Japon Kyodo haber ajansı, Kyushu Adası’nın Kumamoto bölgesinde büyük tahribata yol açan depremde 1500’den fazla kişinin yaralandığını, yaralılardan 171’inin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Cuma gecesi yaşanan deprem sonrası, tsunami alarmı verilirken, uyarı daha sonra kaldırıldı. Art arda yaşanan depremler yüzünden korkuya kapılan Japon halkı geceyi sokakta geçirdi. Binlerce eve ise elektrik ve su sağlanamıyor.

Yağmur beklentisi
Yetkililer, bölgede yakın zamanda yağmur beklendiğini ifade ederken, bu durumun arama kurtarma çalışmalarını kötü yönde etkilemesinden endişe ediliyor. Japonya Savunma Bakanı Nakatani de Kumamoto, Kumamoto kentine 15 bin sivil savunma görevlisinin gönderildiğini söyledi. Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga ise bölgede 70 bin kişinin evsiz kaldığını bildirdi.
Depremin ardından çeşitli büyüklüklerde 65’ten fazla artçı şok kaydedilirken sabah erken saatlerde meydana gelen 5.4 büyüklüğünde bir sarsıntı halkta paniğe yol açtı. Depremde Kumamoto Havalimanı’nın çatısı kısmen çöktüğü için tüm uçak seferleri iptal edildi.