Hatay 24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

23.07.2017 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

24 Temmuz Basın Bayramı

HATAY (AA) - Hatay Valisi Erdal Ata, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Ata, mesajında Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Temel işlevi kamuoyuna objektif bilgi akışı sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan basının halk ile yöneticiler arasında iletişim sağlarken, saydam ve katılımcı yönetim anlayışında etkin bir rol üstlendiğini ifade eden Ata, gündemi etkileyen, gündem oluşturan bir güç halini alan basının, aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biri olduğunu belirtti.

Ata, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alan, olayları olduğu gibi aktarabilmek için tarafsız bir anlayışla çalışan basın mensuplarının, üstlendikleri bu misyonla demokrasinin gelişmesine önemli katkılar sağlamadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Objektif, güçlü ve sorumluluk alan bir yerel basının da sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilin kalkınmasında büyük rol oynayacağı açık olduğunu aktaran Ata, şunları kaydetti:

"Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren yerel basın temsilcilerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum."

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da mesajında basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.

Atıç, 24 Temmuz 1908 tarihinde ilk defa basından sansürün kaldırıldığını belirterek, o günden bu yana gazetelerin denetim yapılmadan çıktığını ifade etti.

Doğru, tarafsız ve ilkeli yayıncılığın basın çalışanlarının asli görevi olduğunu ve bu görevini hakkıyla yapan, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren tüm basın çalışanlarını tebrik eden Atıç, şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanılması demektir ve bunu yaparken de gazetecinin özgürlüğünün içeriğini ve sınırlarını ise öncelikle sorumlulukları ile meslek ilkeleri belirler. Gazeteci tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına sahiptir. Gazetecinin karşısına çıkarılacak gizlilik ve sır gibi engeller kamusal işlerde yasaya, özel işlerde açık ve ikna edici gerekçelere sahip olmalıdır. Bir millet ve devlet için doğru ve sağlıklı bilgiye zamanında ulaşmak hayati bir ihtiyaç, başta ülkenin yüksek menfaatleri olmak üzere, kamu yararı gözetilerek gerçekleri olduğu gibi bozmadan ve abartmadan kamuoyuna yansıtılmasında basın mensuplarımıza önemli görevler düşmektedir."

Yazarlar