Gündem 24 yıl önce işlenen 3'lü cinayetin zanlısı tutuklandı

24 yıl önce işlenen 3'lü cinayetin zanlısı tutuklandı

20.02.2016 - 15:53 | Son Güncellenme:

3 sır cinayet 24 yıl sonra çözüldü! İşte yengesiyle ilişki yaşayan adamın kanlı planı..

24 yıl önce işlenen 3lü cinayetin zanlısı tutuklandı

İzmir'de 24 yıl önce Ramazan Ü., eşi S.S.Ü. ve çırağı Hasan Bal'ın öldürülmesiyle ilgili yeniden başlayan soruşturmada faile ulaşıldı.

Haberin Devamı

KARDEŞİ TUTUKLANDI
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde 24 yıl önce oto boyacısı Ramazan Ü., eşi Selma Sandrine Ü. ve çırağı Hasan Bal'ın öldürülmesiyle ilgili yeniden araştırma yapan jandarma, olayın zanlısı olarak kardeşini gözaltına aldı. Mehmet Ü. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

32 BIÇAK VE TORNAVİDA DARBESİ
Kemalpaşa İlçesi'ndeki bir oto boyacıda çalışan ve o dönem 15 yaşında olan çırak Hasan Bal, 1992 yılı şubat ayının sonlarında ortadan kayboldu. Bal, kaybolduktan bir süre sonra 29 Şubat 1992 tarihinde, ilçe yakınlarında yanmış bir otomobil bulundu. Otomobildeki yanmış cesedin ise Bal'ın patronu Ramazan Ü.'nün eşi 19 yaşındaki S.S.Ü.'ye ait olduğu belirlendi. Bu olaydan 1 gün sonra 1 Mart 1992 tarihinde de otomobilin bulunduğu yer yakınlarında 32 bıçak ve tornavida darbesiyle öldürülen Hasan Bal'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

GÖNÜL İLİŞKİSİ
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, cesetlerin bulunmasından kısa süre önce ortadan kaybolan Ramazan Ü.'nün, katil zanlısı olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Aramalara rağmen Ramazan Ü. bir türlü bulunamadı. Eşi ve çırağı öldürüldükten 2 yıl sonra Ramazan Ü.'nün cesedi toprağa gömülü bulundu. Öldürülen Hasan Bal'ın günlüğünde, patronunun kardeşi ile eşi S.S.Ü. arasında gönül ilişkisi olduğunu yazması üzerine o dönem gözaltına alınan Mehmet Ü., cinayetlerle ilgilisinin olmadığını söyleyince ve yeterli delil olmadığından serbest bırakıldı.

VERDİĞİ İFADELER ÇELİŞKİLİ ÇIKTI
Toprağa gömülü halde cesedi bulunan kişinin Ramazan Ü. olmadığı yönünde söylentiler çıkması üzerine 2011 yılında mezarı açıldı ve DNA testi yapıldı. Testte, ölenin Ramazan Ü. olduğu kesinlik kazandı. Ancak söylentilerin arkası kesilmedi, Ramazan Ü.'nün Torbalı'da görüldüğü hala hayatta olduğu iddia edildi. Bu iddialar üzerine Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, dosyayı 24 yıl sonra yeniden açtı. Yıllar önce alınan tanık ifadeleri ve toplanan delilleri inceleyen jandarma ekipleri, hayatta olan olay tanıklarından 24'ünün ifadesine başvurdu. Bu arada Ramazan Ü.'nün kardeşi Mehmet Ü.'nün o dönem verdiği ifadelerde çelişkiler saptandı.

Haberin Devamı

24 YIL SONRA KORKUNÇ CİNAYET AYDINLADI
Olayla ilgili ifadesine başvurulanlardan bazıları, kendilerini cesetlerin bulunduğu yere Mehmet Ü.'nün götürdüğünü, bölgenin bilinmesinin kolay olmadığını savundu. 2012 yılında zaman aşımına uğraması gereken dosyada, Mehmet Ü.'nün şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması nedeniyle bu süre 2022 yılına kadar uzatılınca, hakkında tekrar gözaltı kararı çıkartıldı. Mehmet Ü., geçen 17 Şubat'ta cinayet zanlısı olarak bir kez daha gözaltına alındı. Kahvehane işletmeciliği yapan evli ve 3 çocuk babası Mehmet Ü.'nün o dönem yengesi S.S.Ü. ile ilişkisi olduğu, bunu bilen Hasan Bal'ın durumu ağabeyi Ramazan Ü.'ye anlatmasından korktuğu, ilk olarak Bal ile yengesi arasında ilişki varmış gibi dedikodu çıkarttığı, daha sonra ağabeyi ile önce Bal'ı ardından da yengesini öldürdüğü, son olarak da ağabeyinin başına sert bir cisimle vurup öldürdükten sonra onu olay yeri yakınlarına gömdüğü iddia edildi. İddiaları kabul etmediği öğrenilen Mehmet Ü., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.