Gündem 25 dakikada fark edilmiş!

25 dakikada fark edilmiş!

03.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa’daki yangınla ilgili itfaiyenin raporu hazırlandı. Rapora göre yangının fark edilmesi 25 dakikayı bulurken, ihbar da sanayinin yakınlarındaki binadan yapıldı

25 dakikada fark edilmiş

İstanbul Bayrampaşa’daki Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi’nde çıkan ve 262 işyeri ile çok sayıda aracın hasar gördüğü yangınla ilgili itfaiye raporu tamamlandı. Rapora göre 7 katlı sanayi sitesinde yangının fark edilmesiyle birlikte güvenlik personeli ve iş yeri çalışanları yangın söndürme cihazlarıyla yakın çıkışa geldiklerinde kapının kilitli olması nedeniyle 5 dakika bekledi, anahtarın bulunmasıyla müdahale ettiler. Yangın dolabından hortumlar serildi, ancak hortum yangın merkezine yetişmedi. Bu sırada sitenin karşısındaki bir bina sakini tarafından itfaiyeye ihbar yapıldı. Yangın yaklaşık 6 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Haberin Devamı

Bacadan çıkan kıvılcım

Raporun sonuç bölümünde yangın başladıktan 25 dakika sonra farkedilerek ihbar yapıldığı belirtildi. Yangının zemin kattaki bir ayakkabı imalathanesinde çıktığı ve iş yerinin saç havalandırma bacasında birikmiş plastik tozları, fan motorunda oluşan kısa devre ark sonucu baca içerisinde biriken plastik tozlarını tutuşturdu. Kıvılcımların alt tarafta biriktirilen atık kağıt parçalarını tutuşturması ile de yangın yayıldı. Yan taraftaki işyerinde depolanmış plastik hammaddeler de tutuşunca yangın iyice büyüdü. Servis merdivenlerinin baca vazifesi görmesi sonucu üst kattaki işyerlerine, akabinde teras kat otoparkındaki diğer araçlara sirayet etti. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.