Gündem 25 yıl sonra tanık olarak dinlenecek

25 yıl sonra tanık olarak dinlenecek

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör’ün oğlu Mustafa Güngör’ün 1991’de TBMM lojmanlarında öldürülmesiyle ilgili davaya bakan mahkeme, olayın tek faili olarak yargılanan Abdullah Gökalp’e cinayet mahallinde unuttuğu yüzüğünü getirip teslim eden dönemin Meclis İdare Amir Yardımcısı Kemal Şensoy’un tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

25 yıl sonra tanık  olarak dinlenecek

Tanık Hikmet Çetin
Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka bir suçtan tutuklu sanık Abdullah Gökalp, müşteki Erol Güngör ve avukatları katıldı. Duruşmaya eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin’in tanık olarak dinlenmesiyle devam edildi.
Olay tarihinde milletvekili olduğunu belirten Çetin, “Bayram öncesi olduğu için olay tarihinde meclis lojmanları tenhaydı. Olay gecesi lojmanlarda bir cinayet işlendiğine dair haber verdiler, polisle beraber lojmana girdik” dedi. Cinayetin işlendiği lojmanda detaylı bir arama yapıldığını ve polislere tahminde bulunduğunu aktaran Çetin, “Tahmine göre maktulün ailesinin burada olmadığının bilinmiş olması, lojmanın tenha oluşu ve bahçe kapısından girilebileceğini bilen kişi ya da kişilerin yapmış olabileceğini söyledim. Soruşturma sürecinde polisler birkaç kez benimle görüştü, daha sonra soruşturmanın istenilen düzeyde yürümediğini gördüm” ifadelerini kullandı.
Tanık beyanlarının ardından sanık Abdullah Gökalp, yeterli güvenliğin sağlanması halinde tüm delilleri mahkemeye sunacağını söyledi. Gökalp, “Ben cinayetten sonra yüzüğümü olay yerinde unutmuşum, bu yüzüğü olay yerinden alan, getirip teslim eden o tarihte Meclis İdare Amir Yardımcısı olarak çalışan Kemal Şensoy’dur. Şensoy’un tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Kemal Şensoy’un tanık olarak çağrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yazarlar