Gündem 28 şehit için 28 karanfil

28 şehit için 28 karanfil

20.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısının gerçekleştirildiği Merasim Sokak’ta, patlamanın yaşandığı alana 28 karanfil bıraktı ve şehitler için dua okudu.

28 şehit için 28 karanfil

Başbakan Davutoğlu, dün GATA’da Ankara patlamasında hayatını kaybedenler için düzenlenen törene katıldı. Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer ilgililer tarafından GATA’da karşılandı. Törenin ardından saldırının yapıldığı yere gelen Davutoğlu, patlamanın yaşandığı noktaya 28 şehidin anısına 28 karanfil bıraktı ve dua etti. Davutoğlu’na eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da saldırının yapıldığı alana karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

İngiltere ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri de terör saldırının gerçekleştiği yere, yaşamını yitirenler anısına karanfil bıraktı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da terör kurbanlarını anmak üzere olay yerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Saldırının gerçekleştiği sokağa Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkan Yardımcısı Mikdat Özkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve beraberindekiler de gelerek, karanfil bıraktı ve yetkililerden bilgi aldı.

28 şehit için 28 karanfil


28 şehit için 28 karanfil