Gündem ‘28 Şubat da bir kumpas davasıdır’

‘28 Şubat da bir kumpas davasıdır’

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘28 Şubat davası’nda savunma yapan eski Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat davasının, Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davası olduğunu öne sürdü.

‘28 Şubat da  bir kumpas davasıdır’

28 Şubat dönemine ilişkin, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in de bulunduğu 103 sanığın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak” suçundan yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıklar, müştekiler ile taraf avukatlarının katıldığı duruşmada, eski Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Doğan, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım’ın 21 Aralık 2017’de açıkladığı esas hakkındaki mütalaasının celsesine katılamadığını beliren Doğan, “FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski savcı Mustafa Bilgili’nin hazırladığı iddianameyi esas alıp savunmalarımızı yok sayması gerçekten üzücü olmuştur” dedi.

‘Sahte deliller’

Delillerin huzurda tartışılması gerektiğini ancak zaman kısıtlaması yönünden tartışılamadığını düşündüğünü dile getiren Doğan, 28 Şubat davasının, Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davası olduğunu öne sürdü. “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deposundan Genelkurmay antetli boş bir CD’nin çalınarak sahte belge ve delillerle beraber asıl belgelerin de yüklendiğini” ileri süren Doğan, “Bu CD’deki belgelerin tamamının gerçek olduğu izlenimi oluşturulmaya çalışıldı. Balyoz’da Mehmet Baransu’nun oynadığı rolü, burada FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilen Tamer Tatar üstlendi. Daha önce davaya bakan 6 savcı ve 12 hakimin çoğu ya ihraç ya tutuklu ya da firaridir” şeklinde savunma yaptı.

Haberin Devamı

‘Üstünde oynandı’

Davaya ilişkin delillerin çoğunun üzerinde oynama yapılan resmi belgelerden oluşturulduğunu savunan Doğan, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse ve savcı Mustafa Bilgili arasındaki yazışmaları örnek gösterdi. Söz konusu belgelerin kayıtsız ve fotokopi olduğunu iddia eden Doğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 1997’de Genelkurmay Başkanlığı’ndan talep ettiği yazılara “İrtica Konusunda Alınacak Tedbirler” başlıklı yazının da eklendiğini ancak bu belgenin sahte olduğunu savundu. Bu belgelerin içeriklerine ilişkin bilgi veren Doğan, “Söz konusu belgedeki yazı, aslında bir konuşma için hazırlanmış bir metindir. Belgedeki tarih ile Batı Çalışma Grubunun kuruluş tarihi arasındaki farklılık görülecektir. Bu da belgenin sahte olduğunu ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı. l ANKARA AA