Gündem 28 Şubat Komisyonu 15 Temmuz mağduru

28 Şubat Komisyonu 15 Temmuz mağduru

04.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’nin en talihsiz komisyonu, “28 Şubat Sürecinde Gerçekleşen Hak İhalleri ve Mağduriyetlerin İncelenmesi Alt Komisyonu” oldu. Komisyon, bugüne kadar bir kez bile toplanamadı.

28 Şubat Komisyonu 15 Temmuz mağduru

9 Haziran 2017’de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Komisyon, 28 Şubat sürecinde yaşanan haksızlıkların gün yüzüne çıkmasına ve giderilmesine katkıda bulunacaktı. 28 Şubat darbesiyle yaşanan psikolojik travmalardan, işten atmalara, kamu ve üniversitelerde yaşanan uzaklaştırmalardan, siyasete etkisine kadar pek çok noktada incelemelerde bulunacak, dönemin mağdurlarından görüş alınacaktı. Komisyon 4 aylık inceleme ve çalışmalarının ardından bir rapor hazırlayarak 28 Şubat’a zemin hazırlayan gelişmeleri ve benzer darbe girişimlerine karşı önerilerini sıralayacaktı.

Destek açıklaması

28 Şubat Darbesi’ni masaya yatıracak komisyon, 15 Temmuz’da başka bir darbe girişimin kurbanı olarak TBMM tarihine geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde okuduğu bir şiir nedeniyle tutuklanarak Pınarhisar Cezaevi’ne gönderilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 28 Şubat postmodern darbesinin en önemli mağdurlarından biri olarak gören komisyon, Cumhurbaşkanı’nın görüşüne başvurmayı da planlıyordu.15 Temmuz’un ardından FETÖ lideri Fetullah Gülen’in de 28 Şubat sürecinde etkisi olduğu belirlenmişti. Gülen, 28 Şubat’ın ardından da askere destek veren açıklamalarda bulunmuş, o dönemde alınan Milli Güvenlik Kararları için söylediği, “asker bu kararıyla yanlış da yapsa sevap almıştır” sözleri tarihe geçmişti.