Manisa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

28.10.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

İZMİR/MANİSA (AA) - İzmir'in Urla ve Tire ilçeleri ile Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Urla'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Törende, Atatürk Anıtı'na Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz, Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik ile siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve Urlalılar katıldı.

- Tire

Tire'de düzenlenen törende de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ile kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Bu arada Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, Türk milletinin 95 yıl önce büyük bir zaferin ardından büyük badirelerin üstesinden gelerek Cumhuriyet'i kurduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletçe birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeye ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedefinde, ülke ve millet olarak, birlikte daha büyük ve daha güçlü olacağız. Bu düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı'nızı kutluyor, başta büyük önder Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

- Turgutlu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Belediye Başkanı Turgay Şirin, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Dilek, CHP İlçe Başkanı Yakup Çilel, MHP İlçe Başkanı Orhan Sayar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Yazarlar