Ekonomi 2B’de 666 bin kişiden 9.5 milyar TL gelecek

2B’de 666 bin kişiden 9.5 milyar TL gelecek

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B ve Hazine’ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresinin 7 Eylül’de biteceğini belirterek, “Bu zamana kadar başvuru yapmayan vatandaşlarımız 7 Eylül’e kadar yaparlarsa hak sahibi olacak, ödemelerini kaçıranlar da ödeme yaparlarsa arazilerini alabilecek. Bu son şans” dedi.

2B’de 666 bin kişiden  9.5 milyar TL gelecek

Ağbal, kamuoyunda “2B yasası” olarak bilinen kapsamdaki taşınmazlardan bugüne kadar 666 bin hak sahibine yaklaşık 482 bin taşınmazın satıldığını ifade etti.

Söz konusu satışların toplam değerinin 9.5 milyar lira olduğunu aktaran Ağbal, bu bedelin 6.5 milyar lirasının tahsil edildiğini, geri kalan kısmının ise taksitler halinde ödendiğini söyledi. Bu kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesini sağlamak için süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler ve taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler için 6 aylık ek süre tanıdıklarını hatırlatan Ağbal, bu sürenin 7 Eylül 2017’de sona erdiğini hatırlattı.

Tarım arazileri...

Ağbal, yine aynı kanunla Hazine’ye ait tarım arazilerinin kiracılarına, kullanıcılarına ve paydaşlarına satışı uygulamasında rayiç bedel ve hak

sahiplerini belirleme çalışmaları tamamlanan illerde satışlara başlandığını bildirdi. Ağbal, şunları kaydetti:

“Söz konusu uygulama kapsamında, Türkiye genelinde bugüne kadar yaklaşık 25 bin 200 kişiye toplam 32 bin taşınmaz, 399 milyon lira bedelle satıldı ve bu bedelin 182 milyon lirası tahsil edildi.”