Gündem 3.5 ton bombayla tuzak!

3.5 ton bombayla tuzak!

21.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin 3.5 ton amonyum nitrat, benzin ve mazotla hazırladığı bomba yüklü kamyonet, yola atılan kapanla lastikleri patlatılarak durduruldu. Aramada, bombanın etkisini artırmak için iri kaya parçalarıyla desteklendiği belirlendi

3.5 ton bombayla tuzak

Van’ın Erçiş ilçesinde dün sabaha karşı 03.00’te tali yoldan gelerek Erciş-Patnos Karayolu’na çıkan bomba yüklü olduğu belirlenen kamyonet, sıkı takip sonunda Nişancı köyü yakınlarında kapan atılarak durduruldu. Karayolu araç trafiğine kapatılıp çevrede geniş önlem alınarak çevredeki evler boşaltıldı. Olay yerine ise çok sayıdı zırhlı araç ve bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu, terör örgütü mensuplarınca bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı bir kamyonetin hazırlandığının tespit edildiği ve takibe alındı.

Kobra yola kapan attı
Güvenlik kaynakları da, Erciş Dinlence Mahallesi kırsalında bir tarlada gömülü olan patlayıcı madde düzeneği kamyonete yüklendiği ve 2 Nisan’da teknik takibe başlandığını bildirdi. 19 Nisan’dan itibaren kamyonet fiziki takibe de alındı. Kullanan kişinin dur ihtarına uymaması üzerine kamyonet, Patnos istikametinde bir Kobra helikopter tarafından yola atılan kapanla lastiklerinin patlatılması yoluyla durduruldu. Araçtan inerek kaçmaya çalışan kişi yakalandı. Bu kişi, araçta bomba olduğunu söyledi. Araç üzerinde 25 adet sanayi tüpü (başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş), 25 adet jelikan (yaklaşık 100 litrelik plastik bidon) içerisinde mazot ve benzin olduğu değerlendirilen akaryakıt, amonyum nitrat ve üç adet büyük kaya parçası olduğu tespit edildi.

Kontrollü patlatıldı
Kamyonet, alınan geniş güvenlik önlemleri altında çekici yardımıyla yoldan yaklaşık 2 kilometre uzakta arazide güvenlik için iş makineleriyle açılan 5 metrelik çukura çekildi.

Kontrollü olarak infilak ettirilen kamyonetteki patlayıcının imha edilmesi sırasında büyük bir alev topu, toz bulutu ve gürültü oluştu. Patlama sesi yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Erciş ilçe merkezinden bile duyuldu.

Haberin Devamı

12 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Şırnak ve diğer operasyonlarda toplam 12 terörist öldürüldü. Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda sekiz PKK’lı terörist öldürüldü. Öldürülen terörist sayısı 196’ya ulaştı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir PKK’lı öldürüldü. Toplam 275 militanın öldürüldüğü operasyonda önceki gün ele geçirilen 11 patlayıcıyla imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 573’e yükseldi.
Bingöl’ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 militan, biksi makineli tüfeği, kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, dört el bombası ile ölü ele geçirildi.