Teknoloji 3 Adımda Telefonunuzda ve Tabletinizde Yer Açın!

3 Adımda Telefonunuzda ve Tabletinizde Yer Açın!

31.03.2015 - 08:16 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlarımız ve tabketlerimiz geliştikçe, iki büyük sorun ortaya çıkıyor.

3 Adımda Telefonunuzda ve Tabletinizde Yer Açın

Bu sorunlardan biri, hızla tükenen pil; diğeriyse aynı şekilde kısa bir süre sonra yetersiz gelmeye başlayan dâhili hafıza. Özellikle Samsung Galaxy’lerin de çıkarılabilir pil ve hafıza kart desteğini ortadan kaldırmasıyla birlikte iyice ayyuka çıkan bu iki sorun, neyse ki çözümsüz değil.

Haberin Devamı

Pil sorununu şu tip ürünlerle kolaylıkla çözebiliyoruz. Peki ya telefonumuzda ve tabletimizde ek hafıza kartı yuvası yoksa, nasıl ek hafıza kazanacağız? İşte bu yazımızda, bunun için yapabileceğiniz 3 basit yolu sizlerle paylaşmak istedik. Peki, telefonumuzda depolama alanı kazanmak için neler yapmalıyız?

İşte o 3 basit yol!

UYGULAMALARI TEMİZLEYİN!
Uygulamalar konusunda açgözlüyüz. Deneme amaçlı indirilen uygulamalar, tek bir amaçla indirilen; fakat bir daha dosyasına bile uğranmayanlar, modası geçtiği için epeydir ziyaret edilmeyenler oyunlar… Telefonlarımızda, zamanla yığınla uygulama ve oyun birikiyor. İşin garibi, kimi zaman bu birikmenin farkında bile olmuyoruz. Daha sonra yeni bir uygulama indirirken acı gerçekle karşılaşıyoruz: “Yeterli alanınız yok. Depolamada yer açın ve tekrar deneyin.”

Haberin Devamı

Eğer iOS kullanıyorsanız, burada ilk olarak yapmanız gereken şey şu: Ayarlar / Genel / Kullanım / Alanı Yönet sekmelerine gitmeniz. Burada, hangi uygulamanın ne kadar veri kullandığını görebilir; ona göre adımınızı atabilirsiniz. Android kullanıcıları da, Ayarlar / Uygulamalar (ya da Ayaralr / Uygulama Yöneticisi vs.) sekmesine giderek aynı işleme vakıf olabilirler. Her iki işletim sistemi için de, uygulamaları direkt olarak buradan kaldırmak mümkün. Geri dönüp ikon aramanıza vs. gerek yok kısacası. Windows Phone işletim sisteminde bu görevi, “Akıllı Depolama” isimli uygulama gerçekleştiriyor. Burada uygulamaların, resimlerin, videoların, belgelerin, müziklerin vs. ne kadar yer kapladığını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Buradaki verilere göre planınızı yapıp adım atabilirsiniz.

Fazla uygulamalarımızdan kurtulduk… Peki ya şimdi?

RESİM VE VİDEOLARI DÜZENLEYİN, CLOUD KULLANIN!
Burada yapmanız gereken bir diğer şey de, gereksiz bir şekilde yer kaplayan çöp resim ve videolar. Yanlışlıkla çekilen resimler, garanti olsun diye birden fazla resim çekildiğinde kalan gereksiz kareler, hiçbir niteliği olmayan boş videolar… Bunlara el atmak ve temizlemek, cihazınızda yer açılmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı