Dünya ‘3 ay sonra hasta kabul edebiliriz’

‘3 ay sonra hasta kabul edebiliriz’

15.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük sağlık kampüsü niteliğindeki Bilkent Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Ankara’daki 6 hastanenin taşınacağı, 3 bin 804 yatak kapasiteli kampüste bin 500 hekim görev yapacak

‘3 ay sonra hasta kabul edebiliriz’

Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana’da hizmete giren şehir hastanelerinin ardından, Avrupa’nın ve dünyanın sayılı büyük hastaneleri arasında yer alacak Ankara’daki Bilkent Şehir Hastanesi’nin yapımında sona yaklaşıldı.
Genel, kalp ve damar cerrahisi (KVC), nöroloji, çocuk, kadın-doğum, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere 8 ayrı hastane ile Sağlık Bakanlığı hizmet binasından oluşan Türkiye’nin en büyük sağlık kampüsü, ilk kez görüntülendi.
6 hastane taşınacak
Yapımı süren sağlık kampüsünde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara’da belirlenen 6 hastanenin buraya taşınacağını anlatarak, “Bugün yapılan incelemeyle süreci başlatıyoruz. Muayene komisyonlarını kuracağız. Hasta alımına engel bir durum kalmadığında, en kısa sürede açılacak. Bu durumda, yaklaşık üç ay sonra hastalarımızı kabul edebiliriz diye düşünüyoruz” dedi. Gümüş, hastaneye ulaşım için ilave yollar yapıldığını kaydetti. l AA

‘Hastane sorunu 3-4 yıla biter’

Gümüş, şimdiye kadar Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana’da şehir hastanelerinin hizmete girdiğini anımsatarak, “Bilkent Şehir Hastanesi’nden sonra da Manisa, Kayseri, Eskişehir şehir hastanemiz sırayla açılacak. Türkiye genelinde toplam 32 şehir hastanemiz olacak. Türkiye, toplam 42 bin yataklı komplekslere kavuşmuş olacak. TOKİ’nin de bize yaptığı hastaneler var. Türkiye, önümüzdeki 3-4 yıl içinde hastane sorununu tamamen çözmüş olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı