Gündem 3 aylık tatil zili çaldı

3 aylık tatil zili çaldı

10.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde dün son kez çalan ders ziliyle yaklaşık 18 milyon öğrenci için 18 Eylül’e kadar sürecek 3 aylık yaz tatili başladı.

3 aylık tatil zili çaldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocuklara, evleri depremden zarar gördüğü için çadırda eğitim yılını tamamlayan Samsat’lı öğrencilerden, yaşadıkları sağlık sorunları ya da engeller yüzünden okula gidemeyip evinde eğtim gören çocuklara kadar yurdun dört bir yanında karne sevinci yaşandı.

Haberin Devamı

Öğrencileriyle birlikte 1 milyondan fazla öğretmende 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Velilere karne uyarısı

Çocuk ve gençlere yönelik kitapları ile tanınan psikiyatr Dr. Sabri Yurdakul velileri uyarıda bulunarak, “Karnedeki kötü notlar bir başarısızlığı gösterir. Bunun nedenlerini bulup düzelttiğimizde çocuklarımızın notları düzelecektir. Çocukların üzerine gitmeyelim” dedi.

Çocuklara zayıf notları nedeniyle ‘tembel, dikkatsiz, akılsız’ gibi tepkiler verilmemesi gerektiğini belirten Dr. Yurdakul, tepkinin ağır sonuçları olabileceğini söyledi.

Koruma altındakiçocukların % 34’ü takdir- teşekkür aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığa bağlı kuruluşlarda kalan ve 2016-2017 öğretim yılında başarılı olan öğrencilerle makamında bir araya geldi. Sınıflarını takdir belgesi alarak bitiren çocukları tebrik eden Kaya şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye genelinde geçtiğimiz dönem sonu itibarıyla bakımımızdaki çocuklarımızın yüzde 34’ü takdir ve teşekkür aldı. Bu, gerçekten bizi çok mutlu eden bir oran. 2014 yılına kıyasla çok büyük bir başarı. O zaman yüzde 14’lerde olan bu rakam, bugün yüzde 34’lere ulaşmış durumda.”

Yazarlar