Gündem 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘FETÖ’nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması’ kapsamında aralarında yazar Ahmet Altan, Prof. Dr. Mehmet Altan, gazeteci Nazlı Ilıcak ile Zaman gazetesinin eski müdürü Ekrem Dumanlı’nın da olduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

3’er kez ağırlaştırılmış  müebbet hapis istendi

Savcı, şüphelilerin işlediğini iddia ettiği ve her biri için ayrı ayrı “Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası” istediği suçlar şunlar; “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme.”
Savcı, Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı dahil 16 şüpheli hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin için “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan ayrıca ceza isterken, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak hakkında ise, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçundan cezalandırılmaları talep edildi.
FETÖ’nün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verildikten sonra ‘darbe girişimi’ soruşturmasında gözaltına alınan aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da bulunduğu 13 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.