Gündem 3 futbolcuya 2’şer yıl hapis

3 futbolcuya 2’şer yıl hapis

08.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afyon’da üç yıl önce oynanan maçta orta hakeme tekme atıp dövdükleri iddiasıyla yargılanan 3 futbolcuya 2 yıl 1’er ay hapis cezası verildi. Hakemin avukatı ‘Futbolculara ders niteliğinde’ dedi

3 futbolcuya 2’şer yıl hapis

Afyonkarahisar’daki Bolvadin Stadyumu’nda Süper Amatör Ligi takımlarından Bolvadin Belediyespor ile Akören Belediyespor takımları 15 Aralık 2013’te karşı karşıya geldi. Maç, 75’inci dakikada Akören Belediyespor’un 2-1 üstünlüğü ile devam ederken, Bolvadin Belediyespor oyuncuları Suat Tektek, Yücel Emre Er ve Yasin Er, maçın orta hakemi Mevlüt Duymuş’a saldırdı.

Haberin Devamı


14 platin parça takıldı

3 futbolcu tarafından düşürülüp tekmelenip hakaret ve tehdit edilen Duymuş, sahaya giren çevik kuvvet polisi tarafından oyuncuların elinden kurtarıldı. Sahaya giren ambulans ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Mevlüt Duymuş’un vücudunda kırık ve ezikler tespit edildi. Aldığı darbeler nedeniyle kırılan elmacık kemiği, burun ve göz çevresine 14 platin parça takıldı. Tedavisi uzun süren Duymuş, hakemlik yapan avukat Halil İbrahim Atabay aracılığı ile üç kişiden şikâyetçi oldu. Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda üç futbolcu hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açtı.


‘Yüzü tanınamaz halde’

Haberin Devamı

Asliye Ceza Mahkemesi’nde sekizinci celsesi yapılan duruşmada Duymuş’un avukatı Halil İbrahim Atabay, müvekkilinin bu olaydan dolayı uzun süre tedavi gördüğünü, dayak nedeniyle yüzünün tanınmayacak duruma gelmesi nedeniyle sokağa çıkamadığını, çalışamaz hale geldiğini belirterek üç sanığın da cezalandırılmasını istedi.

‘Bir ders niteliğinde’
Hakim Burhan Nalbant, futbolcular Suat Tektek, Yücel Emre Er ve Yasin Er’e 1 yıl 3’er ay hapis cezası verirken bu cezayı suçun kamu görevlisine karşı olması ve eylemlerinde kemik kırığına yol açmaları nedeniyle 2 yıl 1’er ay hapse çıkardı. Üç sanık, aldıkları hapis cezaları Yargıtay’da onanırsa tutuklanacak. Avukat Atabay, sanıkların bugüne kadar hakeme saldırı ve hakaret eylemlerinde yapılan yargılamalar içerisinde en büyük ve en ciddi cezayı aldıklarını öne sürerek, kararın, şiddete yönelen futbolculara ders niteliğinde olacağını söyledi.