Gündem 3 gün dağda mahsur kaldı

3 gün dağda mahsur kaldı

26.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de gittiği kayalık bölgede protez bacaklarının kırılması nedeniyle mahsur kalan İlhan Yıldıztepe’yi (52) İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri 3 gün sonra kurtarabildi.

3 gün dağda mahsur kaldı

Üç arkadaşıyla 21 Temmuz’da Makaralı Vadi Cenevir Kalesi mevkiine giden İlhan Yıldıztepe’nin diz altından takılı olan iki protez bacağı da kırıldı. Arkadaşlarının kendisine bir günlük yiyecek ve suyla bırakıp gittiklerini söyleyen Yıldıztepe, kayalık bölgede mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Önceki gün öğleden sonra bölgeden geçen köylülerin bağırma sesini duymaları üzerine kayalıklarda Yıldıztepe’nin olduğunu gördüler. Durumu jandarmaya bildiren köylüler Yıldıztepe’nin kurtarılması için AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istedi. Eskişehir’den bölgeye giden 13 kişilik AFAD ve AKUT ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan Yıldıztepe’yi ipe bağladıkları sedye ile bulunduğu yerden aşağıya indirdi. Hastaneye götürülen ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen İlhan Yıldıztepe, 3 arkadaşının kendisini bırakıp gittiğini, yanında 1 günlük yiyecek ve su bulunduğunu, 2 gün aç ve susuz kaldığını söyledi.

Yazarlar