Ekonomi 3. havalimanında çeyrek milyarlık imza

3. havalimanında çeyrek milyarlık imza

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Yeni Havalimanı, altı şirketle Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecekler.

3. havalimanında çeyrek milyarlık imza

İşletme süresi boyunca geçerli bu anlaşmalar yaklaşık 250 milyon euro tutarında olacak. Toplamda 350 destinasyona uçuş imkânı sağlayacak İstanbul Yeni Havalimanı, kargo şehrinin oluşturduğu hacim ile Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sunarken e-ticaret anlamında da pazarı büyütecek.

Haberin Devamı

Yapılan rekor anlaşmanın ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, “İGA olarak yüzyıllar boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul’u havacılığın merkezine almak ve kesintisiz bir hizmet sunmak için kargo ve yer hizmetleri konusundaki ilk anlaşmalarımızı tamamladık. Bundan da çok mutluyuz. Bu kapsamda Türkiye’de doğmuş 6 büyük şirket ile 250 milyon euro değerinde alan tahsis anlaşmaları imzaladık” dedi.

Ekonomiye katkı

Keskin, geçen yıl duty free anlaşmalarını tamamladıklarını dile getirerek, “Yeme içme alanlarında ise sözleşme aşamasındayız, gelecek aylarda reklam tahsis alanlarının ihalesine çıkacağız. Şu an itibariyle kiralanabilir alanların yüzde 50’sini kiraladık. Yüze yakın firma ile sözleşme yapıldı. Bu şirketlerin havalimanımıza yapacakları yatırımlardan doğan ticari hacimle ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin ticari gücüne güç katarak kelebek etkisi ile ekonomik kalkınmamıza ivme kazandıracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer hizmetleri için toplam 150 bin metrekarelik bir alan söz konusu olacak. Kargoda ise bu rakam, kargo uçak park pozisyonları ile tüm kargo şehrinin toplamı 1.4 milyon metrekare olacaktır.

Bu büyüklük 200 adet uluslararası standartlardaki futbol sahasına tekabül ediyor. Kargo Şehri, 35 adet geniş gövdeli kargo uçağının aynı anda operasyon yapabileceği şekilde inşa ediliyor.