Gündem 3 işadamı serbest

3 işadamı serbest

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü Yapılanması soruşturmasının iş dünyası ayağında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 208 işadamından Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Nurettin Eroğlu ve Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı.

3 işadamı serbest

Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile Nurettin Eroğlu’nun emniyetteki sorgularının ardından savcılığın talimatıyla bırakıldığı, Kavurmacı’nın ise sağlık sorunları gerekçesiyle yine savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Eroğlu Holding’ten yapılan yazılı açıklamada, “Bir kısım basın yayın organlarında 2 gündür çıkan ve Yönetim Kurulu Başkanımız Nurettin Eroğlu’nun gözaltına alındığı ve şirketlerimize el konulduğu yönündeki haberler asılsızdır. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu’nun geçmişte adının TUSKON ile anılmasından dolayı ifadesine başvurulmuş ve kendisi gerekli ifadeyi vermiştir. Yönetim Kurulu Başkanımız Nurettin Eroğlu işinin başındandır ve 16 bin çalışanı ile Türkiye için üretmeye devam etmektedir” denildi.

‘Kavurmacı evinde’

Aydınlı Grup’tan yapılan yazılı açıklamada ise “18 Ağustos 2016 tarihinde TUSKON soruşturması kapsamında, savcılık talimatı ile Emniyet’de bilgisine başvurulan Aydınlı Grup Hakim Hissedarı ve Onursal Başkanı Sayın Mustafa Şevki Kavurmacı’nın bugün itibari ile ifade süreci tamamlanmış ve kendisi evine dönmüştür. Bilmenizi isteriz ki, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam eden Aydınlı Grup, barış ve huzurumuzu yok etmeye dönük hain düşüncelere ve kötü niyetlere sahip FETÖ/PDY ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun, ülkemizin, milletimizin, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında yer alacaktır” ifadelerine yer verildi.
Türkiye İhracatçılar Birliği de Başkanvekili Çıkrıkçıoğlu’nun serbest kalmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“İş dünyamıza, sosyal hayatımıza ve Türkiye’nin ihracatına olağanüstü katma değerler getirmiş olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu’nun böyle bir duruma maruz kalmasını derin üzüntü ile karşılamıştık. Başkanvekilimiz Çıkrıkçıoğlu dün gece serbest bırakılmıştır ve görevlerinin başındadır. Çıkrıkçıoğlu, Türkiye ihracatına büyük emekleri geçmiş bir sanayicidir. Bundan sonra da çalışmalarına aynı şevkle devam edecektir. Birçok ticaret heyetine başkanlık ederek ihracatımızın firma ve yeni pazarlar boyutunda çeşitlenmesinde payı olan Çıkrıkçıoğlu’na aramıza yeniden hoşgeldin diyoruz.”