Antalya 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Ve Kültür Yarışması

3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Ve Kültür Yarışması

20.10.2018 - 18:58 | Son Güncellenme:

Yarışmayı kazanan Finikeli çiftçi 14 bin liralık ödülün sahibi oldu

3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Ve Kültür Yarışması

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasını Finikeli çiftçi Asiye Akkaya kazandı.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya 18 ilçeden 128 kadın çiftçi katıldı. Yarışmada elemelerin ardından 8 kadın çiftçi finale kaldı.

Finalde rakiplerinden daha fazla puan alan Finike ilçesinden Asiye Akkaya, birinci oldu. Akkaya, 14 bin liralık ödülün de sahibi oldu.

Ödül törenine katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, çiftçiliğin hiçbir zaman modasının geçmeyeceğini vurguladı.

Çiftçiliğin insan hayatında her zaman önemli bir meslek olarak kalacağını anlatan Vali Karaloğlu, "Tohumla toprak, tarımla insan birbirine çok yakışıyor. Antalya bugün var olan tarımsal potansiyelinin çok daha fazlasını yapacak kapasiteye sahip. Büyükşehir Belediyemiz tarımla ilgili önemli projeler gerçekleştiriyor. Sulama suyu, enerji üretimi, zararlıyla mücadele gerçekten çiftçinin yanında oluyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, yarışmanın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini anımsattı.

Tarımsal üretimde emeği geçen, tarımın asıl yükünü çeken eli nasırlı kadınların aynı zamanda çocuklarının bakımından, ev işlerine kadar birçok sorumluluğunu da yerine getirdiğini kaydeden Türel, bu yarışma ile kadın çiftçileri bir araya getirerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimlerine de katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Ödül törenine, Karaloğlu ve Türel'in yanı sıra AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Kemal Çelik, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve çok sayıda çiftçi de katıldı.