Gündem 3 kestane 1 dilim ekmeğe eşit

3 kestane 1 dilim ekmeğe eşit

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kestane kış sofralarının vazgeçilmezi ama kararında tüketmek de önemli. Zira yüksek karbonhidrat içeren kestanenin üç tanesi bir dilim ekmeğe eşit.

3 kestane 1 dilim  ekmeğe eşit

Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, kestanenin mutlaka kontrollü tüketilmesi gerektiği görüşünde. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle böbrek hastalarının hekime danışmadan kestane tüketmemesi gerektiğini kaydeden Deniz, “Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalı. Mangalda yapılması durumunda da ateşe yakın pişirilmesiyle oluşan kanserojen etkiye dikkat edilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Ara öğün yapın

Kestanenin 100 gramının yaklaşık 160-180 kalori içerdiğini anlatan Deniz, “3-6 adet kestaneyi ara öğün alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz. Kestanenin yanında süt veya sütlü kahve içerek; tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Ancak kestanenin miktarını kaçırdıysanız gün içerisinde tükettiğiniz ekmek, pilav, makarna gibi yiyeceklerin miktarını azaltarak denge kurun. Enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliği olan vitamin A, antikor oluşumuna yardımcı olan vitamin C, antioksidan olarak görev yapan vitamin E ve bağışıklığı güçlendiren vitaminler. Kestane bu vitaminlerin hepsinden belirli miktarlarda içeriyor. Ara öğünlere yayılarak tüketilecek günde 3-6 tane küçük boy kestane, içerdiği C vitamini ile bağışıklığın güçlendirilmesine katkı sağlıyor” değerlendirmeisini yaptı.