Mersin "3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu" Öykü Yarışması

"3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu" Öykü Yarışması

08.12.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:

.

3 Ocak Mersinin Kurtuluşu Öykü Yarışması

MERSİN (AA) - Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenleyeceği "3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu" konulu öykü yarışmasında başvurular devam ediyor.

Haberin Devamı

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) işbirliğinde yapılacak yarışmaya, 18 yaşın üzerindeki Türk vatandaşı olan herkes katılabilecek.

Ödül olarak, birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilecek yarışmaya katılmak isteyenler öykülerini, 15 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar Mersin Yazarlar Derneği’ne (MEYAD) ulaştırmaları gerekiyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, milli, manevi ve kültürel değerlerle tarih şuurunu kaybetmemek adına, bu etkinliklere önem verdiklerini belirtti.

Genç öykücüleri, Mersin'in kurtuluşunu yazmaya davet eden Tuna, şunları kaydetti:

"Her yıl geleneksel olarak 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, ata sporumuz cirit gösterisi ve şiir yarışmasıyla kentimizin kurtuluşunun yıl dönümü kutlamalara ayrı bir renk kattık. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz öykü yarışmasıyla da amacımız, kentimizin düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran öykülerle Mersin'imizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını günümüz nesline, manevi bir hazla öyküleştirmektir. Böylece yeni neslin atalarımızdan aldığı manevi güçle, geleceğe daha güvenle ve daha güçlü bir şekilde bakmasını hedefliyoruz."

Haberin Devamı

Tuna, katılımcıların yarışmayla ilgili detaylı bilgiye www.toroslar-bld.gov.tr ve www.mersinyazarlardernegi.org adreslerinden de ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.