Kütahya 30 AĞUSTOS’A SİMAV’DA GÖRKEMLİ KUTLAMA

30 AĞUSTOS’A SİMAV’DA GÖRKEMLİ KUTLAMA

30.08.2014 - 13:48 | Son Güncellenme:

.

30 AĞUSTOS’A SİMAV’DA GÖRKEMLİ KUTLAMA

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yılı, Kütahya’nın Simav ilçesinde görkemli bir törenle kutlandı.
Sabah saat 09.00’da Hükümet Konağı önünde Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının katılımıyla başlayan törende, Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu.
Buradaki törende İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.
Daha sonra kürsüye çıkan Simav Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramının Ulu önder Atatürk’ün önderliğinde kemikleşmiş bir birbik ve beraberlik ruhu içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi.
30 Ağustos Zafer Bayramının Türk milleti için tarihte bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Komutan Akyer, “Mazisi şan ve şerefle dolu olan bir milletin evlatları olarak bu zafer ile ne kadar övünsek azdır. Çünkü bu zaferle eşsiz Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi sadece Türk milletinin değil dünydaki bütün ezilmiş ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur ” dedi.
Daha sonra bir öğrenci ile jandarma er Yüksel Karulu tarafından okunan şiirler törene katılanları duygulandırdı.
Törenin Hükümet Konağı önündeki bölümünün sona ermesinin ardından Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Süleyman Özkan Kaymakamlık makamında tebrikleri birlikte kabul etti.
Belediye’de şehir merkezinde hoparlörler aracılığı ile kahramanlık türküleri seslendirerek anlamlı törene törene destek verdi. (MY-EFE)