Gündem 34 yıl sonra kavuştular

34 yıl sonra kavuştular

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’da kadın sığınma evinde yaşayan Hülya Bilge (54), 3 aylık bebekken ayrıldığı oğlu Kerim Altınışık’a 34 yıl sonra Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü personeli ve polisin çalışması sonucunda kavuştu.  Ayrılık 34 yıl önce eşiyle anlaşamayan Hülya Bilge’nin boşanmasıyla başladı.

34 yıl sonra kavuştular

‘Sokakta yaşadım’
Baba evine dönen Bilge, daha sonra ailesiyle de sorun yaşadı ve 3 aylık oğlu Kerim’i ailesine bırakan Bilge, bir daha baba evine dönmedi. 29 kadın sığınma evi değiştiren, yıllarca sokaklarda da yaşayan Bilge, menenjit hastalığına yakalandı. Bilge, son olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü’ne bağlı bir kadın sığınma evine yerleşti.
Buradaki çalışanlara oğlundan bahseden Bilge yaşadığı hasretini anlattı. 34 yıllık hasret, polisin Bilge’nin Bursa’da yaşayan oğluna ulaşmasıyla son buldu. Annesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan, evli ve iki çocuk Kerim Altınışık da, “Ben 16 yaşıma kadar anneannemi anne, dedemi de baba biliyordum. Onlar öldükten sonra gerçeği öğrendim. 15 yıl boyunca ben de sokaklarda kaldım” dedi.
Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bilge, oğlunun eşi Hacer Altınışık ve iki torunuyla hasret giderdi.