Ekonomi 35 milyon TL’ye ‘kek’leyecek

35 milyon TL’ye ‘kek’leyecek

06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticilerinden Çağla Çikolata, 35 milyon TL yatırımla kek pazarına girdi. Çağla Çikolata’nın ‘Volume’ markasıyla ürettiği 14 çeşit kek, iç ve dış piyasaya sunuldu.

35 milyon TL’ye  ‘kek’leyecek

Kocaeli ve Sakarya’daki 2 üretim tesisi, 35 bin metrekare kapalı alanda, yüzde 80’i kadın çalışan olmak üzere 500 kişilik çalışma kadrosu ile günlük 150 ton şekerli mamul üretimi yapan Çağla Çikolata, 70’i aşkın ülkeye ihracat yapıyor.

Sapanca’da düzenlenen yeni ürün lansman toplantısında konuşan Çağla Çikolata Yönetim Kurulu Üyesi Umut Beyazpınar, şunları söyledi:

“2015 yılında Türkiye ve dünya pazarlarındaki daralmalara rağmen dinamik kadrosu ve tüm dünyadaki iş ortaklarımızın güvenini yanımıza alarak cesur bir karara imza attık ve 35 milyon TL yatırımla kek projemizi hayata geçirdik. 150 çeşit ürünümüzün yanına eklediğimiz 14 çeşit kek ile pazarın iddialı oyuncularından birisi haline geliyoruz. Kalite odaklı yatırımlarımızla, Türkiye pazarında gerçek çikolata üreticilerinin yer aldığı sektörün önemli 5 oyuncusu arasına girmeyi hedefleyen Çağla Çikolata olarak yılda toplamda 60 bin ton çikolata, gofret ve fındık kreması ve kek üretiyor. Kocaeli ve Hendek fabrikalarımızda yılda 20 bin ton çikolata, 10 bin ton gofret, 6 bin ton fındık kreması ve 18 bin ton kek üretiyoruz. Uzakdoğu, Avrupa, Amerika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışında 70 ülkeye ihracatımız var. Volume ve Truffino markalarımı ile sektörde iddialıyız. 2018 yılı sonu hedefimiz 10 milyon dolar ciro ve yurtiçinde yüzde 3 pazar payına ulaşmak.”