Gündem 36. haftada anne ve bebek

36. haftada anne ve bebek

01.05.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

Artık yavaş adımlarla gebeliğin sonuna doğru yaklaşıyorsunuz. Doğuma ortalama 4 hafta gibi bir süre kaldı. Bebeğinizi kucağınıza almaya sayılı günler kaldı. 36. haftada şikâyetleriniz biraz artabilir ama az kaldı sabredin.

36. haftada anne ve bebek

Çalışıyor iseniz artık bu haftadan sonra çalışmayı bırakın ve dinlenmeye başlayın. Hem rahatsızlıklarınız arttı hem de daha ağır hareket etmek zorunda olduğunuz için çalışmak için uygun zamanda değilsiniz. Bebeğinizin hareket alanı daraldığı için daha sık idrara çıkma sorunu ve bu yüzden de gece uyku problemi yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda mide yanmaları ve bulantıları da yaşayacaksınız. Midenizi yormayacak yiyecekler yemenizde fayda olacaktır.

Haberin Devamı

36. hafta gebelikteki bebeğin gelişimi

· Yaklaşık 2500 gram ağırlığında ve 45 ila 50 cm uzunluğundadır.

· Doğum pozisyonunu almış ve başını çatı kısmına dayamış olmalıdır.

· Rahimdeki alanı daraldığı için hareketleri biraz daha yavaş ve eskiye nazaran daha hareketsizdir.

· Süt emme kasları tamamen gelişimini tamamlamış olduğu için oldukça dolgun bir surat yapısına sahiptir.

· Sindirim sitemi artık doğumdan sonra ilk emme refleksini yaşadıktan sonra çalışmaya hazır duruma gelmiştir.

36. hafta gebelikteki annenin gelişimi

Hamilelikteki son zamanlara yaklaşmakla beraber uykusuzluk ve yorgunluk iyice kendini göstermeye başlayacaktır. Yaklaşık kilo alımını 13 kiloya kadar yükselmiş olabilir. Tabi bu kilo kişiden kişiye farklılık gösterebilir. O yüzden hamileliğin en başından sonuna kadar olduğu gibi doğuma yaklaştığımız 36. haftada da beslenmenize dikkat etmekte fayda vardır. Özellikle mide yanmalarından dolayı bir şey yemek istemeyebilirsiniz ama bu çok yanlıştır. Özellikle sağlıklı ve vitamin destekli yiyecekler tüketmenizde fayda vardır. Bu haftada yalancı sancı yaşayabilirsiniz. Endişelenmemenizde fayda vardır. Yine de mutlaka doktor kontrolünde bulunmanızda fayda olacaktır.

Haberin Devamı

Doğum sonrası için hazırlık

36. hafta itibariyle artık doğum sonrası için hazırlıklara başlamalısınız. Özellikle hala doğum çantasını hazırlamadıysanız mutlaka hazırlamanız gerekmektedir. Doğum odası süslemeleri için bir firma ile anlaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğum esnasını ölümsüzleştirmek ve bebeğinizin ilk fotoğrafları için bir doğum fotoğrafçısı ile anlaşabilirsiniz. Yapacağınız hafif egzersizler doğum esnasında size yardımcı olacaktır. Özellikle kısa süreli yürüyüşler yaparak kendiniz ve bebeğiniz için doğumun kolay geçmesini sağlayabilirsiniz.