Ege 36 ülke, 54 şehirden İzmir’e kongre akını

36 ülke, 54 şehirden İzmir’e kongre akını

11.12.2017 - 05:50 | Son Güncellenme:

Aynı gün kapılarını açan 11’inci Travel Turkey ve 3’üncü Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi nedeniyle kentte hareketli günler görüldü, Türkiye ve dünyanın önemli sektör temsilcileri de İzmir’e akın etti.

36 ülke, 54 şehirden İzmir’e kongre akını

36 ülke ve 54 kentten bin 284 profesyonel katılımcıyı ağırlayan fuar, farklı kültürleri aynı çatı altında birleştirirken renkli görüntüler oluştu. Birçok yörenin turistik değerleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yerel ürünlerinin sergilendiği Travel Turkey İzmir, profesyonel ziyaretçiler kadar, seyahat etmeyi sevenler için de kısa sürede keyifli bir dünya turu yapma imkanı sundu. İzmir Aşçılar Derneği’nin organizasyonuyla usta aşçıların ve eşsiz lezzetlerin yarıştığı Fuar İzmir’de güzel dostluk örnekleri sergilendi.

‘Çok lezzetli’

Kongreyi Türkiye için bir umut olarak gören kongre ana sponsoru ÇimStone Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, şöyle konuştu:

“Çok lezzetli geçti. Her sene çıtayı yükseltiyoruz. Sanırım aşması zor bir çıta olacak bu seneki. Çok heyecan verici buluyorum. Özellikle konuklar, atölyeler, çalıştaylar ve akademikte de ulusal uluslararası çok önemli katılımcılar geldi. İzmir’in marka fuarları arasında Marble ve If Wedding Fashion İzmir var. Ama artık Gastronomi Turizmi Kongresi de dünya markası olmaya aday. İnanıyorum ki birkaç sene sonra salonlara sığmayacağız ve daha büyük holler isteyeceğiz. Gastronomi deyince akla her zaman yemek pişen yer ve yöre geliyor ancak bunun çok daha ötesinde bir şey gastronomi. Önce kendi yurdumuzu tanımamız lazım. Şu an Kars’ta peynir müzesi var ama pek çok vatandaşımızın haberi yok. Dünyada çok iddialı bir noktaya geleceğimize eminim.”