Gündem 36 yılla yargılanan istismarcıya beraat

36 yılla yargılanan istismarcıya beraat

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da 2014 yılında sosyal medyadan tanıştıkları 18 yaşındaki K.Ç.’ye tehdit, şantaj ve zor kullanarak cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla haklarında 36’şar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar V.B. ile M.N.E.’nin yargılandığı davada karar çıktı.

36 yılla yargılanan istismarcıya beraat

2014 yılında meydana gelen olaya ilişkin hazırlanan iddianamede şüpheliler M.N.E. ve V.B.’nin ‘Cinsel istismar’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 14 yıldan 36 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından, soruşturma sürecinde tutuklanan ve bir ay sonra serbest bırakılan sanıklar V.B. ve M.N.E.’nin tutuksuz yargılaması Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Kararı açıklayan mahkeme, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanıkların ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından beraatlerine hükmetti. Sanık V.B. hakkında ‘cinsel istismar’ suçundan açılan davanın ‘reşit olmayanla cinsel münasebet’ suçunu oluşturduğunu belirten mahkeme, bu suçun şikâyete bağlı olduğunu ve mağdurun şikâyetten vazgeçtiğini belirterek, düşme kararı verdi.

Karar oy çokluğuyla alındı

Mahkemenin kadın üyesi Ayşegül Özaltun Baba’nın sanıkların beraatine muhalefet şerhi koyması nedeniyle, karar oy çokluğu ile alındı. Muhalefet şerhinde sanıkların kendilerini suçtan kurtarmaya yönelik ifadelerine itibar edilmemesi gerektiğini belirten kadın hâkim “Sanıkların cinsel istismar’ suçundan cezalandırılması gerektiği kanaatiyle beraat kararına katılmıyorum” dedi.