Teknoloji 4.5’dan 5G Testleri Başarılı Oldu!

4.5’dan 5G Testleri Başarılı Oldu!

30.11.2015 - 11:03 | Son Güncellenme:

4G, 4,5G 4,5’dan 5G haberleri ile çalkalanan teknoloji gündemi dünyanın en hızlı internetini ilk kimin kullanacağını hala bilmiyor. Muhtemelen söylenen tarih ve yer doğru olacak ama kim bilir. Günün sonunda...

4.5’dan 5G Testleri Başarılı Oldu

4G, 4,5G 4,5’dan 5G haberleri ile çalkalanan teknoloji gündemi dünyanın en hızlı internetini ilk kimin kullanacağını hala bilmiyor. Muhtemelen söylenen tarih ve yer doğru olacak ama kim bilir. Günün sonunda bakışlar Uzak Doğu’dan yana olsa da söz konusu teknoloji devliği olduğunda kimse meydanı kaptırmak istemiyor. Biz 4G’yi boşverip 5G’ye hazırlanırken bu işin oluru için verilen tarih ise 2020. 4G’ye çoktan geçen Güney Kore ve Japonya 5G'nin testlerini yapmaya başladı ancak teknolojiyi halka indirmek için 2020 yılında yapılacak Tokyo Olimpiyatlarını bekleyeceklerini de söylemeyi ihmal etmediler.

Haberin Devamı

Bunun pek çok sebebi var elbette. Bunlardan ilki 5G teknolojisini destekleyecek alt yapı ve geliştirme çalışmalarının tamamlanması ve sunulan yeni teknolojinin her anlamda hazır olmasının istenmesi. Tüm bu çalışmalar devam ederken 5G'nin üzerine deneylerine devam eden Japon bilim adamları teknolojinin 2020’ye hazır olacağını söylerken Docomo halka açık 5G testlerinin başarı ile sonuçlandığını açıkladı. Docomo Japonya’nın 5G teknolojisi üzerine yapılacak testleri yapan bir teknoloji şirketi.

Docomo’nun testleri Nokia, Samsung, Ericsson gibi markaların bağlantı cihazları ile gerçekleştiriliyor. Devam eden testlerde süper hızlı teknolojinin bazı binaların yapısal farklılıkları nedeni ile veri aktaramadığı ortaya çıkmış ve testler yeniden yapılmak üzere durdurulmuştur. Yeniden başlatılan testler nihayet başarılı ile sonuçlandı. Bağlantıyı sağlayan ve veri aktarımında başarıya ulaşan testler sonucun firma aynı zamanda 5G teknolojisini 2 Gbps hıza yükseltmeyi de başardı.