Ege 4 bin ağaçlık çamur tasarrufu

4 bin ağaçlık çamur tasarrufu

11.04.2018 - 01:37 | Son Güncellenme:

Batı Anadolu Grubu’nun, sürdürülebilir atık yönetimine katkıda bulunmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı işbirliği eyvelerini veriyor.

4 bin ağaçlık çamur tasarrufu

Ek yakıt olarak biogazla kurutulmuş çamur kullanan şirket hem bu çamurların depolanmasından kaynaklanan sera gazlarının atmosfere salınmasını önlemiş oldu hem de kullandı kömür miktarını azaltarak bundan kaynaklı sera gazı salınımının önüne geçti. 4 bin ağacın doğaya kazandırılmasına eşdeğer ölçütte karbon ayak izi azaltımı sağladı.
Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, “Toplumların ekonomik gelişmeleri için sanayileşme vazgeçilmez. Sanayileşmenin beraberinde getirdiği tehlikeli atık konusunda ise tek çözüm hem ekonomik gelişmeyi devam ettirecek, hem de çevreyi koruyacak yeni yaklaşımlar geliştirilmesi. İzmir Büyükşehir ile sürdürülebilir atık yönetimine katkıda bulunmak amacıyla yaptığımız protokol bu yaklaşımların en başarılı örneklerinden biri oldu. Sürdürülebilir büyümeye destek veren uygulamaların yaygınlaşmasını diliyoruz” dedi.