Gündem 4 ilde ‘himmet’ operasyonu

4 ilde ‘himmet’ operasyonu

26.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Fethullah Gülen cemaatine “himmet” adı altında finansal destek sağladıkları öne sürülen işadamlarının da aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

4 ilde ‘himmet’ operasyonu

İstanbul merkezli Kayseri, Konya ve Muğla’da dün sabah erken saatte gerçekleştirilen operasyonda şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılanlar arasında Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Başkanı İbrahim Halil Avcı, Florya İşadamları Derneği (FİADER) Başkanı Çetin Ekincioğlu, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç’un da bulunduğu öğrenildi. TUSKON Başkanı Meral’in yurtdışında olduğu belirtildi. Gözaltındaki şüpheliler hakkında, “terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma”, “yardım toplama kanununa muhalefet”, “terörün finansmanına dair kanuna muhalefet”, “tehdit”, “yağma” ve “silahla adam yaralama” suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Zimmete geçirene kurşun
MASAK raporlarına göre şüpheliler, örgüt adına “himmet” adı altında yardım topladı ve paraları Bank Asya’da açılan hesaba yatırdı. Rakip şirket ve firmalarla alakalı bilgileri örgüte sızdırarak örgüt firmalarına avantaj sağladıkları da öne sürülen şüphelilerin, himmet vermeyen bir işadamının 950 bin liralık dükkânını Esenyurt Tapu Müdürlüğü’nde zorla devraldıkları da iddia edildi. “Himmet” toplamakla görevli bir örgüt mensubunun, işadamlarından aldığı yaklaşık 1 milyon lirayı zimmetine geçirmesinden dolayı tehdit edildiği ve parayı geri ödeyemeyince örgüt imamının onay ve talimatıyla 19 Şubat’ta örgüte ait bir firmaya götürülüp ayak ve kasıklarından 3 kurşunla vurulduğu ileri sürüldü. Bu olayın azmettiricilerinin de operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi.

Yazarlar