Gündem 400 eseriyle Eren Eyüboğlu

400 eseriyle Eren Eyüboğlu

30.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi bu ay kapağına Anadolu’yu resimlerinde izlediğimiz ressam Eren Eyüboğlu’nu taşıyor. Ankara’da CerModern’de açılacak olan sergide 400’e yakın eseri sergilenecek olan ressam tüm yönleriyle işlenirken dergide sinemadan müziğe pek çok farklı yazı okurları bekliyor.

400 eseriyle  Eren Eyüboğlu

Ressam, şair, yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu’yla yaşadığı büyük aşkla tanınan Eren Eyüboğlu, bu aşk uğruna ülkesi Romanya’yı bırakıp Türkiye’ye göçmüş bir sanatçı. Anadolu’yu ve bu coğrafyayı ana vatanı olarak gören ressam Eren Eyüboğlu şimdi Ankara’da bulunan CerModern müzesinde 400’e yakın eserle yaşamını ve sanatını aydınlatan bir sergiyle ağırlanıyor. 4 Ekim - 10 Mart arasında devam edecek sergide sanatçının daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş pek çok eseri de yer buluyor. Serginin küratörlüğünü aynı zamanda CerModern’in Sanat Programları Yönetmeni olarak görev yapan Zihni Tümer üstleniyor. Milliyet Sanat dergisi de Ekim sayısında bu vesileyle kapağına ressam Eren Eyüboğlu’nu 1982 yılında yaptığı bir otoportresiyle taşıyor. Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca PiArtworks’te ‘Tüm Olmuşun Dünyası’ başlıklı kişisel sergisiyle yer alan Fatma Bucak’la yapılan bir söyleşi ve Galatasaray Lisesi’nin geçmiş ve bugününe bakan ‘Mektep Meydan Galatasaray’ sergisi vesilesiyle serginin küratörü Çelenk Bafra ile yapılmış bir söyleşi yer alıyor. Banu Çarmıklı sanat sezonununda uluslararası camiada izleyicileri bekleyenleri derlerken, Selen Sarıoğlu ekim ayı hayli yoğun geçecek Paris’in sanat ajandasını kaleme alıyor.

400 eseriyle  Eren Eyüboğlu

Haberin Devamı

Armstrong biyografisi

Derginin ‘Ayın Söyleşisi’ köşesinde Asu Maro, oyuncu Ezgi Mola ile oyunculuk ve sinemaya bakışı üzerine geniş bir söyleşi gerçekleştiriyor. Sinema sayfalarında ise sinemaseverlerin heyecanla beklediği 5-14 Ekim arasında gerçekleşecek Filmekimi’nden 15 filmlik bir seçki yer alıyor. Yanı sıra Filmekimi’nde izleyicilerle buluşacak olan ‘The Kindergarten Teacher / Anaokulu Öğretmeni’ filmi vesilesiyle Selin Gürel’in hazırladığı dosyada ‘kadınların sinemada sevimsiz olma hakkı’ masaya yatırılıyor.

Damien Chazelle’in yönettiği Neil Armstrong biyogfisi ve ünlü oyuncu Bradley Cooper’ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve bu ay gösterime giren ‘A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor’ da sinema bölümünde incelenen filmler arasında. Derginin sahne sanatları sayfalarında İstanbul, Ankara ve İzmir’den 2018-2019’un opera bale sezonu, ‘Dogville’ fikrinin tiyatro sahnesindeki yorumu, Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues’in hem yazıp hem yönettiği ‘Sopro / Nefes’in aralarında bulunduğu konular inceleniyor. Müzik sayfalarında ise cat Power’ın altı yıl sonra çıkardığı yeni albümü ‘Wonderer’, Cher’den ABBA şarkıları ve Gökçe Kılınçer’in ‘Sev Derim’ ve ‘Neyleyim’ şarkılarından yaptığı plak’ın aralarında bulunduğu konular müzik dinleyicilerine sunuluyor.

Haberin Devamı

Edebiyat bölümünde ise sadece oyuncu değil, aynı zamanda bir yazar olan Sevinç Erbulak ikinci kitabını anlatıyor. Dünyanın önde gelen sayılı kütüphanelerinin, Instagram’ı kullanımı da bir dosya olarak okurlara sunuluyor. Neslihan Önderoğlu ise bu ayki yazısında ölümünün 169’uncu yılında Edgar Allan Poe’yu anıyor. Şebnem İşigüzel ise anılarla dolu bir Toni Morisson yazısı kaleme alıyor.

400 eseriyle  Eren Eyüboğlu