Gündem 41 kere Hababam!

41 kere Hababam!

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilçam efsanesi Hababam Sınıfı’nın hayatta olan kadrosu, filmi 41 yıl sonra klasik otomobillerden izledi. Usta isimler, hep birlikte 41’inci yıl pastası da kesti...

41 kere Hababam

Gösterime girdiği 1975 yılından bugüne Yeşilçam’ın efsanesine dönüşen Hababam Sınıfı filminin hayatta bulunan kadrosu önceki gün 41 yıl sonra filmi o döneme ait klasik otomobillerden izledi. Etkinlikte Özel Çamlıca Lisesi’ne Akil Öğretmeni’ni ziyarete gelen Bakan Bey’in 1957 model aracı da flama ve resmi plakasıyla birlikte filmden görsellerle süslenmiş şekilde sergilendi.

Orijinal zille başladı

41 kere Hababam

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD ve Arzu Film işbirliğiyle önceki gün Fenerbahçe Dalyan Club’da gerçekleşen etkinlikte film, Hafize Ana karakterini oynayan merhum Adile Naşit’in ders aralarında çaldığı orijinal zille başladı ve 41’inci yıl pastası kesildi. Ercan Gezmiş, Ahmet Arıman, Tuncay Akça gibi filmin birçok oyuncusu yıllar sonra sahneye çıkarak filmdeki yıl sonu müsameresini aynı koreografiyle gerçekleştirip Erkin Koray’ın ‘Fesupanallah’ şarkısını söyledi. Etkinlikte Hababam Sınıfının İnek Şaban’ı Kemal Sunal, Hafize Ana’sı Adile Naşit, Domdom Ali’si Feridun Şavlı, Paşa Nuri’si Sıtkı Akçatepe, Tulum Hayri’si Cem Gürdap ve artık hayatta olmayan diğer oyuncular da anıldı.